-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Romualdas Brazauskas: „Būtina keisti LKL nuostatus, nes pagal dabartinius „Žalgiriui“ dar atstovauja Vladimiras Romanovas“

Sausio 2 dieną Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generaliu direktoriumi tapęs Romualdas Brazauskas pasiekė pirmąją tarpinę stotelę. Taip jis vadina pirmąjį didelį savo atliktą darbą – surengtą LKL „Žvaigždžių dieną“. Tačiau tuo darbai nesibaigia: netrukus reikės dėlioti akcentus LKL reguliariojo sezono pabaigai bei atkrintamosioms varžyboms.
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pirmieji du mėnesiai buvo labai intensyvūs. Darbą pradėjau sezono viduryje, reikėjo įsigilinti, nors darbas ir nėra man labai naujas. Aišku, didžiausias iššūkis – pasiruošimas „Žvaigždžių dienai“. Pastaraisiais metais spaudoje buvo išsakyta daug kritikos, tad norėjosi tą kritiką sumažinti iki minimumo. Esu labai patenkintas, kad tą pavyko padaryti. Esame realistai ir negalvojame, kad viskas šioje šventėje buvo idealu. Bet bendras vaizdas tikrai buvo neblogas“, – pokalbį „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ pokalbį pradėjo R.Brazauskas.

– Kokie prioritetai buvo pradėjus darbą?

– Reikėjo detaliau įsigilinti į LKL įstatus, paanalizuoti varžybų nuostatus. Prie  įstatų reikės dar grįžti, nes juos būtina keisti, koreguoti. Tą mes tikrai padarysime ir vasarą per visuotinį LKL narių susirinkimą juos patvirtinsime.

Pirmiausia tai klausimas dėl komandos valdybos narių. Tikrai nėra normalu, kad žmonių, kurie yra išrenkami, negalima atšaukti. Pavyzdys – „Žalgirio“ komandos buvęs vadovas Vladimiras Romanovas. Paradoksas, bet jis dar ir dabar atstovauja „Žalgirio“ klubui LKL valdyboje. To tikrai neturėtų būti ir mes būtinai tai pakoreguosime.

– Dar apie „Žvaigždžių dieną“. Kas buvo sunkiausia jai ruošiantis?

– Kažkokių didelių, neįveikiamų sunkumų nebuvo. Mūsų komanda dirbo gana intensyviai. Ačiū visiems, ypač klaipėdiečiams, kurie prie to labai prisidėjo. Buvo šiokių tokių keblumų, kuomet reikėjo keisti žaidėjus. Vieni turėjo traumas, kiti išvyko, bet pasiruošimas vyko sklandžiai ir organizuotai. Pasižymėjau keletą momentų, kuriuos reikės ištaisyti kitais metais. Bet tai tegul lieka mano užrašuose.

– Kokie jūsų laukia artimiausi darbai?

– Artėja sezono pabaiga, tad ruošiamės atkrintamosios varžyboms. Didelis iššūkis – LKL pusfinaliai ir finalas. Komandos labai lygios, gali būti siurprizų net ketvirtfinalyje, jau nekalbant apie pusfinalius.

– Daug kas kalba, kad gali būti ir kitoks finalas. Labai nustebtumėte, jei finale susitiktų ne „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“?

– Viena vertus, nustebčiau, nes tai būtų pirmas kartas nuo pat  1998 metų. Antra vertus, tai būtų didžiulė intriga, kai kam ir didžiulis nusivylimas. Tačiau tokie netikėtumai žymiai padidina susidomėjimą krepšiniu. To mes ir siekiame.

– Ar jau esat nusprendę, kas tikrai bus naujajame sezone, ko nebuvo dabar?  
 
– Praėjusį šeštadienį  Klaipėdoje vyko  valdybos posėdis. Sudėliojome preliminarius kito sezono „griaučius“. Kol kas nepriėmėm jokių sprendimų, vyko tik diskusijos. Daugiau paaiškės kitame valdybos posėdyje, kuris vyks gegužės pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius