Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

Rusijos čempionato finale susigrums CSKA ir „Chimki“

Trečius metus iš eilės ir ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus dėl Rusijos vyrų krepšinio superlygos A diviziono nugalėtojo titulo kovos Ramūno Šiškausko Maskvos CSKA ir Roberto Javtoko bei Pauliaus Jankūno Maskvos srities „Chimki“ klubai.
Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas, Chimki
Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Tai sekmadienį paaiškėjo po penktųjų pusfinalio rungtynių, kuriose „Chimki“ krepšininkai namuose 82:66 (17:16, 24:18, 22:17, 19:15) nugalėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojamą Kazanės „Uniks“ komandą, kurioje nežaidė Saulius Štombergas.

Ir kitus pusfinalio mačus laimėjo aikštės šeimininkai: Chimkuose pirmas dvejas rungtynes 80:71 ir 98:73 laimėjo „Chimki“ krepšininkai, o Kazanėje 84:72 ir 65:53 stipresnis buvo „Uniks“ klubas.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Keithas Langfordas ir Robertas Javtokas – pelnė po 16 taškų.

Per 30 žaidimo minučių vidurio puolėjas iš Lietuvos pataikė 7 dvitaškius iš 8, realizavo tik 2 baudų metimus iš 8, atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo varžovo metimą, sykį suklydo ir dukart prasižengė.

13 taškų į svečių krepšį įmetė Ricky Minardas, 12 – Fiodoras Dmitrijevas, 10 – Vitalijus Fridzonas.  18 su puse minutės (18:27) aikštelėje praleidęs P.Jankūnas nugalėtojams pelnė 5 (tritaškiai 1/3, dvitaškiai 1/3) taškus, sugriebė 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir kartą prasižengė.

Pralaimėjusiųjų gretose sėkmingiausiai žaidė Krešimiras Lončaras ir Marko Popovičius. Jie pelnė atitinkamai 22 ir 12 taškų. 10 taškų į šeimininkų krepšį įmetė Viktoras Zavarykinas.

Pirmosios dvejos finalo serijos rungtynės Maskvoje bus žaidžiamos ketvirtadienį ir penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius