-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

Rūtenis Paulauskas: „Nenustebsiu, jei „Neptūnas“ šiemet pateks į LKL finalą“

„Nenoriu sakyti, kad šis sezonas labai išskirtinis, tačiau kiekvieni metai atneša naujų atspalvių, dėl to kiekvieni metai būna įdomūs ir intriguojantys“, – paklaustas apie Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 21-ąjį sezoną, atsakė Rūtenis Paulauskas. Šio trenerio n,uomonės LKL interneto svetainė paklausė ir apie konkrečias lygos komandas.
Rūtenis Paulauskas
Rūtenis Paulauskas / BFL nuotr.

„Lietuvos rytas“. Jų stiprybė, lyginant su kitomis LKL komandomis, išskyrus „Žalgirį“, yra gerokai didesnis biudžetas, leidžiantis jiems turėti geresnę žaidėjų komplektaciją. Tarkim, Martynas Gecevičius ar Renaldas Seibutis savo meistriškumu pranoksta kitus varžovus, pridėkim gerus legionierius bei patyrusius lietuvius ir tai leidžia vilniečiams lyderiauti lygoje. Kita vertus, „Lietuvos ryto“ komanda, vadovybė apie kitką turbūt net negalvoja, kaip tik užimti pirmą vietą reguliariajame sezone bei nugalėti LKL finale. Neabejoju, kad jie finale žais.

„TonyBet“. Tie žmonės, kurie juos nurašo, dar kartą gali įsitikinti, kad to daryti neverta, o patys prieniškiai dar kartą įrodo, kad turi ambicingus planus, charakterį, gerą trenerį ir patikimą, kompaktišką biudžetą. To užtenka, kad vadovai pasikviestų tuos vyresnius žaidėjus, kurie sakyčiau net nėra perliukai, bet arkliukai, kurie tą komandą tempia į priekį. Atkreipkite dėmesį, Prienų komanda labai įdomiai sukomplektuota. Šeši septyni žaidėjai, kurie yra patyrę, universalūs, geri metikai ir gerai žaidžiantys po krepšiu bei, be abejo, atiduodantys visą širdį nuo rungtynių pradžios iki pabaigos.

„Neptūnas“. Klaipėdiečiai labai teisingai sudėliojo visą pasirengimo laikotarpį. Sprendimas žaisti VTB Jungtinėje lygoje jiems buvo naudingas – tai lyg labai gera mokykla, kur žaidimas su pajėgiomis Rusijos, Ukrainos ar net Baltarusijos komandomis leido komandai ūgtelti vienu laipteliu aukščiau. Aš stebėjau, kaip tie pralaimėjimai mažais skirtumais grūdino komandą, augino žaidėjus ir augino trenerį. Iš tos ambicingos jaunos komandos tikrai su perspektyviu treneriu formuojasi pajėgi ekipa. Nenustebsiu, jei ji šiemet pateks į LKL finalą. Manau, kad rezultatai leidžia prognozuoti, kad tiek „Neptūnui“, tiek Prienų komandai, tiek „Pieno žvaigždėms“ yra galimybė pakonkuruoti su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“ bei veržtis į finalą. Sakyčiau, kad tai būtų ir įdomu, ir naudinga Lietuvos krepšiniui.

„Žalgiris“. Į ketvirtą vietą juos nubloškė ne tik tie keturi pralaimėjimai, bet ir pati varžybų sistema. Antras dalykas – mes matome byrančią komandą, sezono metu pasikeitusius trenerius, jų finansines problemas, todėl, matyt, mobilizuoti komandą LKL kovoms yra sunku. Be to, jiems tenka nemažai keliauti, tad išlaikyti koncentraciją tiek LKL, tiek Eurolygos kovoms kol kas yra per sunku.

Kitos komandos. Yra daug įdomių komandų, pavyzdžiui, man labai patinka „Juventus“, kuri gerai žaidžia visas rungtynes, tačiau jų pabaigose nesugeba „ištraukti“. Man patinka „Dzūkija“, kuri atėjus Mindaugui Lukošiui, padarė didelę pažangą. Ji neturi didelio biudžeto, bet žaidžia įdomų krepšinį. Įdomi yra ir Pasvalio komanda, kuri yra ir pajėgi, ir stabili, ir turinti darbštų trenerių kolektyvą. Jiems, skirtingai nei „Neptūnui“, žaidžiant su pajėgiais varžovais dažnai pritrūksta patirties ir impulso. Dalyvavimas Baltijos krepšinio lygoje neleidžia jiems iš vidutiniokų rato pakilti į dar aukštesnį lygį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius