-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 19

Šalenga nesigaili palikęs rankinį (video)

Panaršius sporto istorijos puslapius galima rasti ne vieną ir ne du pavyzdžius, kai garsūs atletai iškeičia vieną sporto šaką į kitą. Vienas tokių – Kauno „Žalgirio“ kapitonas Dainius Šalenga. Žalgirietis buvo laikomas perspektyviu rankininku, o pirmą kartą krepšinio treniruotėje apsilankė būdamas 18 metų. Tačiau savo pasirinkimo jis niekada nesigailėjo, rašo zalgiris.lt.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš 15 metų D.Šalenga gyveno visai kitu ritmu ir kiekvieną dieną kamuolį siųsdavo ne į krepšinio lanką, o į rankinio vartus. Varėnoje, kurioje augo dabartinis „Žalgirio“ kapitonas, populiariausia sporto šaka visada buvo rankinis. Taip jau susiklostė, kad būdamas dvylikos Dainius nusprendė lankyti rankinio treniruotes.

Atletiškam berniukui sekėsi neblogai ir buvo prognozuojama šviesi ateitis. Sulaukęs pilnametystės atletas daugelį nustebino nuspręsdamas išmėginti laimę krepšinyje. Vėlai pradėjęs treniruotis Dainius savo atkaklumu sugebėjo prasilaužti kelią į didįjį krepšinį.

„Varėnoje rankinis yra populiariausia sporto šaka. Ten nėra tiek krepšinio specialistų, kiek didžiuosiuose miestuose, tad karaliauja rankinis. Tačiau asmeniškai man visada viršų ėmė krepšinis. Jis buvo visur: televizijoje, kieme. Žmonės aplinkui tiesiog gyveno juo. Aš nebuvau išimtis – tai man tiesiog įaugo į kraują, taip ir susiformavo meilė krepšiniui“, – prisiminimais dalijosi „Žalgirio“ kapitonas.

Krepšininkas neslepia, kad rankinio treniruotės padėjo lengviau adaptuotis naujoje sporto šakoje, tačiau teko keisti praktiškai viską: „Visada lengviau išmokyti daryti viską iš naujo nei taisyti tai, kas jau susiformavę. Treniruodamasis įgauni tam tikrų savybių. Pavyzdžiui, fizinį pasirengimą, tačiau techniniai elementai iš esmės skiriasi – tiek stovėsena, tiek kamuolio varymasis.“

Nors į krepšinio pasaulį D.Šalenga įžengė vėliau nei kiti, savo pasirinkimo žaidėjas niekada nesigailėjo ir tikina, jog svarbiausia – nesustoti.

VIDEO: Kauno „Žalgirio kapitonas rankinio treniruotes prisimena su nostalgija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius