-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 29

Šarūnas Jasikevičius baigė krepšininko karjerą ir tapo Gintaro Krapiko asistentu

LNK Žinios praneša, kad buvęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius baigia krepšininko karjerą ir imasi naujo amplua. Jis tapo Kauno „Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko asistentu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt jau praėjusią savaitę skelbė, kad krepšininkas sulaukė klubo pasiūlymo dirbti trenerių štabe.

38 metų 192 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną atstovavo Kauno „Žalgirio“ ekipai. Įžaidėjas įrodė, kad vis dar gali būti naudingas savo komandai, ypač jaunesniems krepšininkams.

Krepšinio ekspertai sutinka, kad ypač naudingas veterano žaidimas aikštelėje buvo jaunajam centrui Artūrui Gudaičiui. Pagerėjęs žaidimas jam garantavo kvietimą į Lietuvos krepšinio rinktinę.

Buvo pasigirdę kalbų apie tai, jog Š.Jasikevičius galėtų tapti trenerio asistentu Tel Avivo „Maccabi“ komandoje.

Karjera

38-erių krepšininkas savo karjerą pradėjo dar 1994 metais, kai žaidė NCAA lygos „Maryland“ klube. Ten jis praleido ketverius metus ir tuomet persikėlė į Vilniaus „Lietuvos rytą“, kur sužaidė vieną sezoną.

Kitą sezoną krepšininkas praleido Slovėnijoje, žaidė Liublianos „Olimpijos“ komandoje, su kuria laimėjo Slovėnijos taurę.

Su Lietuvos rinktine 2000 metų olimpinėse žaidynėse Sidnėjuje iškovojo bronzos medalį.

2000 m. persikėlė į Ispaniją, „Barselonos“ klubą, kur žaidė iki 2003 m. Laimėjo 2001 ir 2003 m. Ispanijos taurę ir čempionatą, bei laimėjo Eurolygą 2003 m. Taip pat 2003 m. su Lietuvos rinktine laimėjo Europos čempionatą ir buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju.

2004 m. Atėnų Olimpinėse žaidynėse rungtynėse prieš JAV ekipą pelnė 28 taškus ir padėjo iškovoti istorinę pergalę.

Vėliau persikėlė žaisti į Tel Avivo „Maccabi“ klubą, su kuriuo jis triumfavo Eurolygoje. 2005 m. buvo išrinktas į geriausių Eurolygos žaidėjų penketą.

2005 m. Š. Jasikevičius persikėlė už Atlanto, kur „Indiana Pacers“ ekipos gretose debiutavo stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje – NBA.

2006–2007 m. sezoną Š.Jasikevičius Indianos ekipoje sužaidė 37 rungtynes, aikštėje išbūdavo po 18 minučių, per kurias vidutiniškai pelnydavo 7,4 taško ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

2007 m. rugsėjo mėnesį Šarūnas Jasikevičius pasirašė dvejų metų 7 milijonų eurų vertės kontraktą su Eurolygos čempionų Atėnų „Panathinaikos“ klubu ir nors Eurolygos laimėtojų vardo apginti nepavyko, tačiau krepšininkas su komandos draugais triumfavo tiek Graikijos taurės varžybose, tiek nacionaliniame čempionate. 

2007 m. Europos krepšinio čempionate Ispanijoje su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine iškovojo bronzos medalius.

2008 m. krepšininkui suteikta garbė nešti Lietuvos vėliavą Pekino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

2009 m. ketvirtą kartą tapo Eurolygos čempionu su Atėnų „Panathinaikos“ klubu. 

2010 m. lapkričio 16 d. sudarė vienerių metų kontraktą su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu, tačiau komandai nepatekus į Eurolygos antrąjį etapą pasinaudojo sutartyje numatyta išlyga ir persikėlė į Stambulo „Fenerbahçe“.

2011 m.  dalyvavo Europos krepšinio čempionate Lietuvoje. 2011 m. rugsėjo 23d. sudarė vienerių metų kontraktą su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

2012 m. liepos 25 d. pasirašė 1+1 kontraktą su Ispanijos Barselonos „Barcelona“ klubu.

2013 m. rugsėjo 26 d. pasirašė vienerių metų kontraktą su Kauno „Žalgirio“ klubu ir pirmą kartą karjeroje tapo LKL čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius