-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 01

Šarūnas Marčiulionis: Lietuvos krepšinio rinktinei labiausiai tiktų vadovauti Jonas Kazlauskas

Netylant kalboms, kas turėtų vadovauti Lietuvos krepšinio rinktinei, savo nuomonę išdėstė ir buvęs garsus krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.
Maskvos CSKA treneris Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis antrino Vladui Garastui – Jonas Kazlauskas yra pagrindinis kandidatas į rinktinės trenerio vietą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šarūnas Marčiulionis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šarūnas Marčiulionis

„Pirmiausia, dabartinis trenerių kolektyvas turi pateikti ataskaitą. Krūvis buvo tikrai nemažas, todėl iš atrankos turnyro, olimpiados ir pasiruošimo būtų galima pasimokyti. Manau, kad tinkamiausias kandidatas būtų Jonas Kazlauskas. Jis yra pasiilgęs ir krepšinio, ir rinktinės. Kiti specialistai jau yra pasirašę ilgalaikes sutartis su klubais, todėl naujo trenerių štabo formavimui jis labiausiai tiktų“, – alfa.lt sakė Š.Marčiulionis. 

Šią savaitę specialiame interviu 15min.lt V.Garastas buvo konkretus ir prisipažino, kad mato tik vieną žmogų, kuris galėtų pakeisti Kęstutį Kemzūrą. 

„Šiuo momentu, norint prikelti Lietuvos krepšinį, reikia patyrusio trenerio, koks yra J.Kazlauskas. Bet čia jau A.Sabonis sprendžia. Pirmiausia, jis turėtų kreiptis į trenerį, kuris šiuo metu yra geriausias, o tai – J.Kazlauskas. J.Kazlauskas dabar laisvas, bet jį vėl kviečia dirbti Kinijos rinktinė. Dabar, žinok, ar norės jis lipti į tą pačią balą. Kiti kandidatai? Deja, sudėtinga“, – tikino V.Garastas.

K.Kemzūros sutartis baigėsi. Tačiau Lietuvos krepšinio federacija niekur neskuba. Suteikti dar vieną šansą K.Kemzūrai ar atsakomybę rikiuoti naujos rinktinės gretas 2013 metų Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje patikėti naujam treneriui?

Tai nuspręsti federacija ir prezidentas Arvydas Sabonis žada tik po mėnesio – rugsėjo pabaigoje. Verdikto laukia ir K.Kemzūra. „Pirmiausia turi būti federacijos sprendimas, o mano – vėliau“, – šią savaitę dar kartą pakartojo treneris.

Po Londono olimpiados jis teigė „suprasiąs, jei federacija nenorės su juo pratęsti sutarties, ir pagalvosiąs, jei norės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius