Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 05

Šarūno Jasikevičiaus debiutas: Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo Turkijos taurės laimėtojams

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nesėkme pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Vadovaujami trenerio karjerą pradėjusio Šarūno Jasikevičiaus, žalgiriečiai kontrolinėse rungtynėse Mugloje (Turkija) 80:87 (17:23, 19:16, 21:19, 23:29) nusileido Izmiro „Karsiyaka“ komandai.
„Žalgirio“ krepšininkai Turkijoje
„Žalgirio“ krepšininkai Turkijoje / KG Group nuotr.

Nors tai buvo kontrolinės rungtynės, jos nepriminė treniruočių pobūdžio mačo – tvankioje Muglos universiteto salėje vyko atkakli kova, abiejų komandų žaidėjai nevengė agresyvios gynybos, o naujasis „Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius tik kelioms sekundėms prisėsdavo ant suolelio ir nuolat skirstė nurodymus savo žaidėjams.

„Atlikome daug gerų dalykų. Žinoma, klydome, bet tai pirmos rungtynės. Svarbiausia mums buvo žaidėjų pastangos ir jų fizinė būklė. Ir tuo likome labai patenkinti. Buvo geras mačas su labai pajėgia komanda“, – puikiai nusiteikęs po savo pirmojo karjeros mačo einant trenerio pareigas sakė Š.Jasikevičius.

Emocingai stratego stebimi „Žalgirio“ žaidėjai buvo priversti vytis varžovus nuo pat pirmųjų minučių. Prabėgus dviem minutėms pirmuosius taškus Lietuvos čempionams nuo trijų taškų zonos pelnė Artūras Milaknis. „Karsiyaka“ krepšininkai taikliau atakavo, vertė žalgiriečius dažniau klysti ir po pirmųjų dešimties minučių turėjo šešių taškų pranašumą – 23:17. 

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai buvo besivejančiųjų vaidmenyje, bet neleido turkams nutolti. Prieš pat didžiąją pertrauką sėkmingai sužaidė jaunasis Lukas Lekavičius ir „Žalgiris“ turėjo tik trijų taškų deficitą – 36:39.

Po pertraukos „Žalgiris“ suaktyvino gynybą, vyko kova taškas į tašką ir po trijų kėlinių Š.Jasikevičiaus auklėtiniai atsiliko vos vienu tašku – 57:58. Visas rungtynes pirmavę „Karsiyaka“ krepšininkai neišleido pergalės iš rankų ir įveikė žalgiriečius septynių taškų skirtumu 87:80.

„Vyrai šiuo metu pavargę, nes sunkiai dirbo treniruotėse, bet prieš sezoną ir reikia sunkiai dirbti, kad pakrautum baterijas“, – po mačo sakė Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“: D.Songaila 11 (5 atk. kam.), A.Gudaitis 9 (7 atk. kam.), S.Vene 9, L.Lekavičius 9 (4 atk. kam., 6 rez. perd.), T.Dimša 8, R.Javtokas 7, A.Milaknis 6, V.Lipkevičius 6, E.Ulanovas 5, V.Kariniauskas 4 (10 rez. perd.), D.Tarolis 3, M.Echodas 3, L.Birutis 0.

Muglos universiteto krepšinio salė, kuri talpina apie 300 žiūrovų, buvo sausakimša. Organizatoriai komandoms įteikė specialius apdovanojimus – originalias taures ir sertifikatus.

Legionieriai treniravosi atskirai

„Karsiyaka“ praėjusiame reguliariajame Turkijos lygos sezone užėmė šeštąją vietą, bet gali pasigirti 2014 m. iškovota Turkijos taure.

Žalgiriečių varžovai ekipoje išlaikė komandos lyderius amerikiečius Bobby Dixoną ir Joną Dieblerį.

Šį sezoną „Karsiyaka“ vadovai į komandą prisiviliojo ir vieną lietuviams gerai pažįstamą žaidėją – Juaną Palaciosą, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube.

Į Turkiją yra atvykę net 16 „Žalgirio“ krepšininkų, tad komandai šiuo metu vadovaujantis Š. Jasikevičius pirmosioms draugiškoms rungtynėms nusprendė sutrumpinti sąrašą: penktadienį dar nežaidė Kasparas Vecvagaras, Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas. „Žalgirio“ amerikiečiai vos prieš kelias dienas prisijungė prie komandos ir pamažu pratinasi prie žalgiriečių taktinių schemų. Jie prieš kontrolines rungtynes surengė treniruotę ir keletą valandų arenoje dirbo atskirai nuo komandos.

Turkijoje „Žalgiris“ viešės iki trečiadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius