Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Sensacija! Rusijos 19-mečiai nukovė JAV ir pusfinalyje žais su Lietuva

Rusijos 19-mečiai tapo kol kas didžiausios sensacijos pasaulio jaunių (iki 19 metų) krepšinio čempionate autoriais. Pirmenybių ketvirtfinalyje rusai 79:74 (25:18, 15:12, 12:23, 27:21) netikėtai nugalėjo JAV krepšininkus ir pateko į pusfinalį, kuriame kausis su Lietuvos rinktine.
Rusų triumfas ir amerikiečių nusivylimas.
Rusų triumfas ir amerikiečių nusivylimas. / FIBA nuotr.

Tuo tarpu sensacingą pralaimėjimą patyrę amerikiečiai, laikyti čempionato favoritais, baigė kovą dėl medalių ir toliau varžysis tik dėl 5-8 vietų.

Iki ketvirtfinalio JAV (5 perg. ir 1 pral.) buvo patyrusi vienintelę nesėkmę ir F grupėje užėmė pirmą vietą. Tuo tarpu Rusija (3 perg. ir 3 pral.) ketvirtfinalyje varžėsi tik kaip ketvirtoji E grupės ekipa.

Fantastiškai tritaškius metę Rusijos 19-mečiai į priekį šovė jau pirmojo kėlinio pabaigoje (25:18), o prieš didžiąją pertrauką susikrovė ir dviženklę persvarą (40:30).

Nors trečiajame kėlinyje amerikiečiams pavyko trumpam išsiveržti į priekį (50:53), tačiau vėl prabilusi toliašaudė rusų artilerija nubloškė amerikiečius. JAV dar bandė gelbėtis pražangomis, tačiau Rusijos 19-mečiai žaidė šaltakraujiškai ir šventė sensacingą pergalę.

Rusai šiose rungtynėse pataikė 12 tritaškių (iš 29 bandymų), tuo tarpu amerikiečiai – nė vieno (iš 9-ių). JAV krepšininkai taip pat atliko vos 8 rezultatyvius perdavimus, kai mačą laimėję rusai – 18-a.

Rusija: Dimitrijus Kulaginas 21 (5/6 tritšk., 12 atk. kam.), Vladislavas Truškinas 19, Sergejus Karasiovas 17, Aleksandras Varnakovas 11 taškų.

JAV: Jeremy Lambas 21, Joe Jacksonas 14, Mayersas Leonardas 13.

Kaip jau rašėme, Jono Valančiūno vedami Lietuvos 19-mečiai penktadienį ketvirtfinalyje 87:75 pranoko Lenkijos ekipą.

Verta pažymėti, jog Lietuvos ir Rusijos rinkitnės paskutinį kartą tarpusavyje žaidė pernai Lietuvoje vykusio U-18 Europos čempionato finale. Tuomet 90:61 pranašesni buvo lietuviai.

Kitose ketvirtfinalio susitikimuose penktadienį dar kausis Australija su Serbija ir Kroatija su Argentina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius