Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Sensacija: „Spurs“ sezonas baigtas, „Grizzlies“ tęsia kovą dėl NBA čempionų žiedų

Memfio „Grizzlies“ krepšininkai tapo didžiausios sensacijos šio sezono NBA lygos atkrintamosiose varžybose autoriais. Vos 8 vietą reguliariame sezone Vakarų konferencijoje užėmusi „Grizzlies“ ekipa iš kovos dėl čempionų žiedų eliminavo favoritę San Antonijaus „Spurs“.
„Grizzlies“ didvyriu tapo Zachas Randolphas.
„Grizzlies“ didvyriu tapo Zachas Randolphas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Spurs“ beveik visą reguliarųjį sezoną buvo absoliučiai geriausia NBA lygos komanda ir tik prieš pat atkrintamąsias varžybas užleido šią poziciją Čikagos „Bulls“. Tiesa, „Spurs“ išsaugojo geriausios Vakarų konferencijos ekipos statusą.

Tačiau „Spurs“ klubui tai nepadėjo. Fantastiškai žaidę „Grizzlies“ krepšininkai eliminavo juos iš tolimesnių kovų jau ketvirtfinalio serijoje. Penktadienį namuose Memfio ekipa laimėjo 99:91 ir užbaigė seriją rezultatu 4:2.

„Grizzlies“ tapo tik ketvirtąją ekipa NBA lygos istorijoje, kuri sugebėjo pateikti tokią sensaciją – aštuntoji konferencijos komanda įveikti pirmąją. Anksčiau tai buvo pavykę tik Denverio „Nuggets“ (1994 m. 3:2 prieš Sietlo „SuperSonics“), Niujorko „Knicks“ (1999 m. 3:2 prieš Majamio „Heat“) ir „Golden State Warriors“ (2007 m. 4:2 prieš Dalaso „Mavericks“).

„Mes turėjome būti eilinė 8-oji konferencijos ekipa, kuri turėjo pralaimėti 1-ajai. Tačiau mes pakeitėme istoriją. Ne daug žmonių mus vertino prieš šią seriją, tačiau dabar sukėlėme tikrai nemažai triukšmo ir atkreipėme dėmesį į save“, – džiaugėsi „Grizzlies“ strategas Lionelis Hollinsas.

Penktadienį „Grizzlies“ didvyriu tapo Zachas Randolphas. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus mažiau nei 5 minutėms, o „Spurs“ pirmaujant 80:79, aukštaūgis vienas pats surinko net 13 taškų (per visą ketvirtą kėlinį – 17) ir padovanojo lemiamą pergalę šeimininkams.

„Grizzlies“: Zachas Randolphas 31 (11 atk. kam.), Marcas Gasolis 12 (13 atk. kam.) ir Greivis Vazquezas, Tony Allenas – po 11.

„Spurs“: Tony Parkeris 23, Emanuelis Ginobili 16 ir Timas Duncanas 12 (10 atk. kam.).

Verta pažymėti, jog prieš šį sezoną Memfio ekipa atkrintamosiose NBA lygos varžybose kovėsi tiesiog tragiškai – iš 12 žaistų varžybų visas pralaimėjo.

Vakarų konferencijos pusfinalyje „Grizzlies“ dabar lauks akistata su Oklahomos „Thunder“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius