Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 21

Sergejus Jovaiša: Lietuvos komandos Eurolygoje žaidžia pagal savo galimybes

Po pirmojo Eurolygos grupių varžybų rato Lietuvos komandos negali pasigirti labai didele sėkme turnyre. Kauno „Žalgiris“ per penkis susitikimus pergale džiaugėsi tik 2 kartus ir B grupės lentelėje užima 4-ąją vietą. „Lietuvos rytui“ sekėsi dar prasčiau – tik viena pergalė iš penkių galimų ir grupės autsaiderio vaidmuo. Nors daugelis sirgalių ir vylėsi, kad klubai pasirodys solidžiau, buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša teigė, jog nuogąstauti nėra ko. Lietuvos ekipos, įvertinus jų sudėtis, pasirodė pagal savo galimybes.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trūksta gerų atsarginių

S.Jovaiša, vertindamas komandų pasirodymą per pirmąsias penkias Eurolygos rungtynes, pabrėžė, kad komandos nei nuvylė, nei nustebino. Anot buvusio krepšininko, tiek Vilniaus, tiek Kauno ekipų sudėtys nėra geriausios.

Pasak jo, „Žalgirio“ ekipai labiausiai pagalius į ratus kaišioja tai, kad patyrę krepšininkai gauna per daug didelį krūvį. „Visą darbą turėtų atlikti jaunesni žaidėjai, o patyrę tik vieną ar kitą sunkią akimirką juos „užvesti“ ar patraukti į priekį. Trūksta atsarginių žaidėjų. Aišku, dabar viskas keičiasi. Matome, kad Saulius Štombergas bando įtraukti į žaidimą jaunimą. Tačiau viskas nebus taip greitai“, – mintimis dalijosi S.Jovaiša.

„Lietuvos ryto“ padėtis panaši, – lygino komandas pašnekovas. – Ją į priekį traukia tie patys žaidėjai, kurie, be kita ko, yra ir nuspėjami. Vilniaus komandos pirkiniai nepateisina vilčių. Sakyčiau, jau antrus metus. Todėl turi dirbti tik pagrindiniai žaidėjai, jiems nepadeda atsarginio suolelio krepšininkai“, – sakė S.Jovaiša.

„Lietuvos ryto“ minusas – spraga po krepšiu

„Sostinės ekipa turi rimtų problemų po krepšiu. Tai akivaizdus jos minusas – klubo aukštaūgiai nusileidžia visiems savo tiesioginiams oponentams. O tai labai palengvina darbą varžovams. Kai žinai, kad po krepšiu didelio pavojaus nėra, gali sutelkti stipresnę gynybą kitur. Ir tie mažiukai, kurie pataiko, gauna dar daugiau dėmesio. Manau, todėl „Lietuvos rytą“ ir skriaudžia kitos komandos“, – svarstė ekspertas.

Buvęs krepšininkas pabrėžė, kad tokios komandų sudėtys ne iš gero gyvenimo. „Kauno „Žalgiriui“ jau žinome, kaip sunku – senbuviai sutiko padėti, dar prisijungė jaunimo, taigi daug norėti negalime. O Vilniaus klubo pirkiniai mane stebina jau keletą metų. „Centro“ pozicija labai svarbi, bent jau joje galėtų būti geras žaidėjas. Juk per šią poziciją ir žudo „Lietuvos rytą“. Man tai kelia nuostabą“, – teigė S.Jovaiša.

Paklaustas, gal Lietuvos ekipoms ir neverta brautis į kitą Eurolygos etapą, gal užtenka Europos taurės, S.Jovaiša atsakė neigiamai: „Ne, tikrai ne. Manau, kad mūsų komandoms gerai yra taip tobulėti. Geriau mažiau pergalių Eurolygoje, nei daug pergalių ir jokio tobulėjimo Europos taurėje.

Nemanau, kad mūsų komandos nepajėgios stumtis toliau. „Žalgirio“ padėtis kiek geresnė, nes laimėjo visus būtinus sau mačus. Vilniečiams už skaudžiai atiduotas pergales gali būti sunku, tačiau dar abi komandos galimybių turi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius