-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 22

Sergejus Jovaiša: „Lietuvos ryto“ ekipa yra pajėgi nukeliauti iki pačios viršūnės

Kauno „Žalgiris“ pateko į 16-os stipriausiųjų Eurolygos komandų turnyrą, nugalėjęs Kroatijos „Zagreb“ komandą 87:76 ir surinkęs keturias pergales. Tai, kad Europos taurės turnyro geriausiųjų šešioliktuke žais Vilniaus „Lietuvos rytas“, buvo aišku ir prieš paskutinį grupės susitikimą, kurį vilniečiai 74:67 laimėjo Ukrainoje prieš Mariupolio „Azovmaš“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tris pergales iškovojęs Prienų „Rūdupis“ į tolesnį Europos taurės lygos etapą nepateko. Jis lemiamas rungtynes Graikijoje po pratęsimo 86:96 pralaimėjo Salonikų „Aris“.

„Kol kas tą Lietuvos klubų dalyvavimą Europos turnyrų pirminėje stadijoje galima vertinti kaip tenkinantį rezultatais. Žiūrėsime, kaip eisis toliau. Tačiau bet kokiu atveju dabar mes turime viltį pamatyti daug gerų rungtynių, gerų komandų Lietuvoje ir per televiziją“, – bendrai vertino šio sezono Lietuvos klubų pasiekimus Europos klubų turnyruose Kauno „Baltų“ klubo direktorius, buvęs legendinio „Žalgirio“ krepšininkas Sergejus Jovaiša.

„Žalgiris“

Kauno krepšininkai pradėjo Eurolygos pirmenybes nekaip. Pirmą pergalę jie laimėjo ketvirtą turą, o viską išsprendė per antrąjį ratą, laimėję trejas rungtynes iš ketverių pastarųjų. Toks silpnas „Žalgirio“ startas buvo netikėtas, kadangi šį sezoną jo komanda buvo laikoma turinti didžiulį potencialą.

„Visi matėm, kad sezono startas buvo visiškai nelauktas pagal komandos sudėtį. Mes turėjome ir NBA, ir geriausių Lietuvos krepšininkų. Bet startas iš tiesų nuvylė. Reikėjo labai daug laiko, kol komanda įsivažiavo. Bet darbą vainikuoja finišas. Dabar turime tą minimalų pasiekimą, koks ir turėjo būti – patekimą į Eurolygos šešioliktuką. Taip, dar ir aplinkybės susiklostė sėkmingai. Kitos komandos labai neišsišoko ir leido savomis rankomis iškovoti kelialapį“, – apie „Žalgirį“ kalbėjo S.Jovaiša.

Ekspertą džiugino „Žalgirio“ žaidimas etapo pabaigoje.

„Džiugina tai, kad per pastaras kelerias rungtynes matome jau pakankamai stabilų komandos žaidimą: ir nusiteikimą gerą, ir stiprią gynybą – tokį, kokį mes ir galvojome matyti, turėdami tokius žaidėjus. Dar kas yra svarbu, kad atsigavo lietuviai krepšininkai. Manau, kad tokią formą sezono pradžioje galėjo lemti ir Europos čempionatas. Gal nepakako po jo poilsio. Tikrai yra sunku įsivažiuoti, kai prieš tai vasarą vietoj poilsio tavo gyvenimas susisieja su iššūkiais“, – tvirtino „Baltų“ direktorius.

„Lietuvos rytas“

Vilniaus komanda daug bėdų neturėjo. Ji įveikė visas varžoves ir į kitą etapą pateko su šimtaprocentiniu pergalių skaičiumi.

„Lietuvos rytas“ taip pat pasiekė, kas buvo planuota. Jie, aišku, tai padarė lengviau. Žinoma, tas turnyras nėra Eurolyga ir pergales kai kuriose rungtynėse gali planuoti iš anksto. Eurolygoje būna daugiau netikėtumų – visi matėme, kaip vokiečiai konkuravo su „Žalgiriu“ dėl vietos šešioliktuke“, – apie Vilniaus komandos pasiekimą kalbėjo S.Jovaiša.

Legendinis „Žalgirio“ krepšininkas mano, kad nepaisant ateities iššūkių, „Lietuvos rytas“ turi potencijos pasiekti labai daug: „Dabar kuo toliau, tuo „Lietuvos rytui“ bus sudėtingiau, bet aš manau, kad ši komanda yra pajėgi nukeliauti iki pačios viršūnės.“

„Rūdupis“

Prienų komanda, neturinti nė vieno užsienio legionieriaus, kiek nustebino Lietuvą. Europos taurės turnyro debiutantui iki to, kad patektų į stipriausiųjų šešioliktuką, nepakako vieno tikslaus metimo paskutinių rungtynių pagrindinio laiko pabaigoje.

„Rūdupio“ pasiekimus tikrai vertinu teigiamai. Tai buvo savotiškas netikėtumas. Kadangi debiutuoti Europos taurės turnyro varžybose yra rimtas iššūkis. Ir komandai, kuri niekada tenai nebuvo, iškovoti tris pergales ir būti visai šalia ketvirtos, kaip aš sakau – laimėti tris su puse pergalės, tai tikrai yra geras pasiekimas. „Šiauliai“ tikrai tiek nėra laimėję, kaip „Rūdupis“ savo debiutiniame sezone“, – Prienų krepšininkų žaidimą vertino S.Jovaiša.

Jis džiaugėsi, kad „Rūdupyje“ žaidžia vien Lietuvos krepšininkai.

„Ypač gražu, kad tai yra vien lietuvių komanda. Ir dėl to ji atrodo labai simpatiškai ir turėjo patikti visiems žiūrovams“, – kalbėjo „Baltų“ direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius