Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

„Šiauliai“ neleido „Neptūnui“ prasibrauti į LKL pusfinalį – teks žaisti lemiamą dvikovą

„Šiaulių“ krepšininkai sujaukė jau nusistovėjusią šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serijų eigą: šiauliečiai akistatoje su Klaipėdos „Neptūnu“ antradienį išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1:1, savo žiūrovų akivaizdoje sutriuškinę oponentus 95:66 (32:17, 24:18, 23:14, 16:17).
IMG_3861
IMG_3861 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Jau pasibaigusiuose dviejuose LKL ketvirtfinaliuose Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ savo dvikovas baigė sausais rezultatais 2:0.

„Šiaulių“ klubo žaidėjai, pirmąją dvikovą pralaimėję 83:86, neturėjo daugiau šanso suklupti: nesėkmė savo arenoje verstų „Šiaulių“ komandą jau po ketvirtfinalio skelbti sezono pabaigą ir krepšininkus siųsti atostogų.

Tačiau šiauliečiai rimtai pasirengė atsakomajam mačui ir tiesiog nušlavė „Neptūną“ nuo savo kelio. Pirmo kėlinio 3 min. šeimininkai pirmavo 10:3, o jau po poros minučių įgijo dešimties taškų pranašumą 20:10.

„Neptūnas“ nerado jokių priešnuodžių prieš sėkmingai žaidusią „Šiaulių“ ekipą, kuri tik didino savo persvarą ir po dešimties žaidimo minučių pirmavo 32:17.

Vaizdas aikštėje nepasikeitė ir antrame kėlinyje, o po jo „geltonoji“ šiauliečių kariauna pirmavo 56:35.

Šeimininkams pritrūko vos dviejų taškų, kad pakartotų šio sezono įmestų taškų po dviejų kėlinių rekordą – jis yra 58 taškai.

Trečiojo kėlinio 5 minutę šiauliečiai įgijo net 30 taškų persvarą – 66:36 ir „Neptūno“ ekipos strategas Kazys Maksvytis akivaizdžiai nuleido rankas bei pradėjo mąstyti apie trečiąją akistatą su „Šiauliais“.

Ketvirtame kėlinyje ekipos tik atliko formalumus ir šiauliečiai laimėjo 95:66.

„Šiauliai“: Travisas Leslie 19 (1/6 trit.), Rokas Giedraitis 14 (5/5 dvit.), Vytas Šulskis ir Bambale Osby po 13, Chrisas Cooperis 12, Darius Pakamanis 9, Derekas Needhamas 7.

„Neptūnas“: Justas Sinica 18 (6/7 trit.), Simas Galdikas 13 (5/5 dvit.), Marius Runkauskas 12, Martynas Mažeika 9.  

Lemiamos trečiosios šios poros rungtynės vyks gegužės 11 dieną, sekmadienį. Šios poros laimėtojas susigrums su Prienų „TonyBet“ ir Utenos „Juventus“ poros laimėtoju. Kol kas 1:0 pirmauja prieniškiai.

Viena pusfinalio pora aiški. Tai Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos. Jos jau penktadienį pradės batalijas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius