Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 04

„Šiauliai“ pergale startavo „FIBA Europe“ taurės turnyre – nugalėjo „Jenisej“ 93:92

„Šiaulių“ krepšinio klubo laivas po kelerių metų pertraukos vėl išplaukė į tarptautinius vandenis. Ir šis pirmasis reidas šiauliečiams buvo sėkmingas. Lietuvos ekipa antradienį namie sužaidė pirmąją „FIBA Europe“ Iššūkio taurės turnyro H grupės dvikovą su Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) komandą ir įveikė ją po įtemptos kovos 93:92 (25:20, 23:27, 26:20, 19:25).
 „Šiauliai“ namuose pralaimėjo LKL lyderiui Kauno „Žalgiriui“ 58:89
„Šiauliai“ namuose pralaimėjo LKL lyderiui Kauno „Žalgiriui“ 58:89 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Be Lietuvos ir Rusijos komandų, šio „FIBA Europe“ turnyro H grupėje dar varžosi Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ir Ankaros „UsakSportif“ ekipa iš Turkijos.

Šeimininkų klubo treneris 29-erių Gediminas Petrauskas vylėsi, kad savų sirgalių akivaizdoje jam su krepšininkais iškovoti pergalę pavyks, tačiau ji šiauliečiams atiteko tik po sunkios kovos ir šiek tiek nusišypsojus sėkmei.

Saulės miesto atstovai pirmojo kėlinio pradžioje kelias minutes vykdė savotišką žvalgybą, o po to šovė į priekį. Po pirmųjų dešimties minučių šiauliečiai pirmavo 25:20, o jau antrojo pradžioje persvarą padidino iki 31:20. Ir sustojo.

Tuomet ne itin sėkmingai VTB lygoje žaidžiantys Krasnojarsko krepšininkai – laimėję yra vos 1 mačą iš 5 – vožė iš peties – laimėjo atkarpą 13:2, ne tik išlygino rezultatą, bet ir išsiveržė į priekį 41:37.

Vis dėlto, „Šiauliams“ pasisekė perimti iniciatyvą ir po dviejų ketvirčių jie pirmavo 48:47.

Po didžiosios pertraukos šeimininkai vėl susikrovė šiokį tokį atotrūkį – 62:55, o po trečiojo kėlinio pirmavo 74:67.

Visą ketvirtąjį ketvirtį besivijusi „Jenisej“ ekipa šiauliečius prisivijo likus kovoti 29 sek. – po A.Komarovskio metimo rezultatas tapo 92:92.

Per savo ekipos ataką „Šiaulių“ legionierius J.Lee bandė veržtis, tačiau varžovai jį neleistinai sustabdė ir pastarasis pataikė vieną baudą iš dviejų.

Lemiamai atakai svečiai turėjo 14 sekundžių, tačiau ilgai ieškoję kelių link šeimininkų krepšio metė netaikliai ir padovanojo pergalę „Šiauliams“.

Nugalėtojams Vytautas Šulskis įmetė 19 taškų (5/8 dvitaškiai), Martynas Linkevičius (4/4 tritaškiai) ir Ryanas Olanderis – po 16, Gintaras Leonavičius – 11, Jonathanas Lee pridėjo 10 taškų.

Pralaimėjusiems 22 taškus įmetė Donellas Cooperis, 15 – Elmedinas Kikanovičius, 14 – Pavelas Sergejevas, 11 – Andrejus Komarovskis, po 10 surinko Viačeslavas Zaicevas ir Kosta Perovičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius