Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 09

Šiauliai pirmieji pasirašė sutartį dėl 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizavimo

Šiauliai ketvirtadienį tapo pirmuoju šalies miestu, su Lietuvos krepšinio federacija pasirašiusiu sutartį dėl 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizavimo, pranešė Lietuvos krepšinio federacija.
Šiaulių krepšinio arena talpina 5,5 tūkst. žiūrovų
Šiaulių krepšinio arena talpina 5,5 tūkst. žiūrovų / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Dabar Šiaulių miestas yra nebe kandidatas surengti Europos čempionato grupės varžybas, bet varžybų organizatorius. Džiaugiuosi, kad Šiauliai pirmieji tai padarė ir tapo pavyzdžiu kitiems miestams, kuriuose vyks čempionatas, –  sakė 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas. – Žinant Šiaulių miesto požiūrį į sportą ir organizuotumą, jokių abejonių dėl pasirengimo terminų ir varžybų organizavimo kokybės neturime“.

Sutartį dėl Europos vyrų krepšinio pirmenybių organizavimo pasirašė Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys, Šiaulių arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius ir M.Špokas. Sutartimi Šiaulių miestas ir arena įsipareigojo surengti varžybas, parengti areną pagal visus tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reikalavimus, pasirūpinti varžybų dalyviais, teisėjais, žurnalistais ir svečiais.

„Didžiuojamės, kad tokią sutartį pasirašėme pirmieji. Tokios varžybos – geriausia reklama miestui. Mūsų negąsdina niekas – nei organizavimo kaštai, nei kitokie rūpesčiai, – sakė Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys. – Mes taip pat džiaugiamės, kad padidėjo dalyvių skaičius, esame pasirengę priimti Europos čempionato dalyvius ir svečius“.

Pasak Šiaulių mero, jau baigiama čempionato dalyvių apgyvendinimui reikalingų patalpų rekonstrukcija ir statybų darbai, niekas nesukliudys pasirengti Europos pirmenybėms laiku.

„Kai kurie arenos pritaikymo darbai jau taip pat atlikti – pavyzdžiui, arenos grindys parengtos pagal visus FIBA iškeltus reikalavimus. Kadangi arena yra nauja, daug keisti nereikės, tik šiek tiek patobulinti televizijos ir žurnalistų vietas. O tai, kad varžybose dalyvaus ne keturios komandos, kaip buvo planuota anksčiau, bet šešios, nekelia jokių problemų“, –  sakė Šiaulių arenos generalinis direktorius G.Radavičius.

Europos vyrų krepšinio čempionatas kitais metais rugpjūčio 31—rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

„Netrukus sutartys dėl čempionato organizavimo bus pasirašytos su Klaipėdos ir Alytaus miestų savivaldybėmis, tad pasirengimas didžiausiam per Lietuvos istoriją sporto įvykiui vis labiau įsibėgėja“, –  sakė 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius M.Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius