-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 05

„Šiauliai“ sutriuškino „Juventus“ (komentarai)

Šiaulių komanda žengė pirmą žingsnį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos link. Pirmose LKL mažojo finalo rungtynėse trečiadienį „Šiauliai“ savo aikštėje 104:75 (22:20, 30:16, 20:18, 32:21) įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1:0.
„Šiauliai“ BBL bronzą laimėjo be kovos
„Šiauliai“ gina LKL bronzą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau prieš dvikovos dėl trečios vietos seriją daugelis krepšinio ekspertų teigė, kad šios poros aiškūs favoritai yra šiauliečiai. Anot jų, tarp keturių pajėgiausių LKL komandų patekęs „Juventus“ jau ir taip padarė daugiau nei galėjo, tačiau turnyro debiutantai uteniškiai žadėjo kietą kovą.

Pirmosios rungtynės trečiadienį daug palankiau prasidėjo šiauliečiams. Antano Sireikos auklėtiniai atrodė pasirengę jau pačioje pradžioje atimti iš varžovų bet kokią viltį spurtuodami 14:2.

Suaktyvinę veiksmus gynyboje „Juventus“ krepšininkai sugebėjo atsitiesti ir pavyti aikštės šeimininkus – 22:20. Šiauliečiai sėkmingai išsikapstė iš duobės, tvirtai perėmė iniciatyvą ir beveik įpusėjus dvikovai susikrovė net 18 taškų persvarą – 52:34.

Po pertraukos svečių mėginimas išlyginti žaidimą nedavė jokių vaisių. Užsidegę A.Sireikos auklėtiniai ketvirtame kėlinyje padidino savo pranašumą iki 20 taškų – 80:60 ir pradėjo smagintis triuškindami uteniškius. Netrukus skirtumas išaugo iki 30 taškų – 96:66, likusios kelios minutės virto tik formalumu.

Vienas iš pagrindinių pergalės kalvių buvo Arvydas Šikšnius. Daugiausia tolimais taikliais tritaškiais metimais gynėjas per pirmąją rungtynių dalį surinko visus savo 19 taškų (5/6 tritaškiai). Antroje dalyje iš jo lyderio vaidmenį perėmė dar keli krepšininkai.

Nugalėtojams 21 tašką pelnė Mindaugas Kuzminskas (7 atkovoti kamuoliai), po 13 – Deivydas Gailius, Derrickas Low ir Vytautas Šarakauskas. Utenos komandos išsiskyrė Darius Pakamanis – 19 taškų. 11 taškų Tomo Gaidamavičiaus sąskaitoje, 10 – Žydrūno Urbono.

Antrąsias LKL mažojo finalo serijos rungtynes komandos žais gegužės 8 dieną Utenoje.

Komentarai po rungtynių

„Nežinau, kas nutiko žaidėjams, kad mes nepadarėme nė trečdalio to, ką buvome suplanavę. Tikriausiai kalta psichologija. Reikės imtis priemonių, kad žaidėjai iki antrųjų serijos rungtynių Utenoje atsikratytų psichologinės naštos. Namuose, tikiuosi, viskas bus kitaip ir mes į Šiaulius sugrįšime ne kartą, o du. Iš pradžių mus tritaškiais "užmušė" Arvydas Šikšnius, bet mes atsitiesėme ir vis kabinomės. Galutinai palūžome ketvirtajame kėlinyje. Mes subyrėjome, o atsipalaidavę nuo įtampos šiauliečiai smaginosi... Tikrai nemaniau, kad galime tiek pralaimėti. Vyrams prieš rungtynes akcentavau, kad negalime su "Šiauliais" žaisti "atviro" krepšinio, nes mus ištiks čia pralaimėjusio "Lietuvos ryto" likimas", - svetainei bcsiauliai.lt kalbėjo "Juventus" treneris Gintaras Kručkauskas.

"Prieš rungtynes nieko specialiai nedariau, tik stengiausi maksimaliai susikoncentruoti. Ir viskas pavyko 100 procentų, nes nebuvo jokio atsipalaidavimo. Galutinis rezultatas tikrai neparodo tos kovos, kuri virė aikštėje. Utenoje bus sunku, turėsime žaisti dar geriau ir puolime, ir gynyboje. Kokią prognozuoju seriją? Neprognozuoju nieko, žinau, kad laimėsime trejas rungtynes", - svetainei bcsiauliai.lt sakė vienas "Šiaulių" pergalės kalvių Arvydas Šikšnius.

"Labai noriu, kad susikaupimas nepakenktų pačiam žaidimui - vyrai nebūtų tokie susikaustę, o žaistų labiau atsipalaidavę, žaismingai. Aišku, visa tai buvo dėl įtampos, kuri labai jautėsi. Utenoje tikrai nebus lengviau, nes "Juventus" - ta pati "Šiaulių" komanda, tik sudaryta iš "tremtinių" (juokiasi). Uteniškiai ir moka, ir gali gerai žaisti, o antrose rungtynėse jiems talkins ir namų sienos. Jie tikrai nekels baltos vėliavos, ir mums bus labai sunku", - ir apie įvykusias, ir apie būsimas rungtynes svetainei bcsiauliai.lt kalbėjo "Šiaulių" treneris Antanas Sireika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius