-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 27

Sienos „Montepaschi“ krepšininkus į pergalę Vilniuje vedė lietuviai (komentarai)

Paradoksalu, bet kai publika „Siemens“ arenoje skanduodavo „Lie–tu–va“, daugiau lietuvių dažnai būdavo Italijos klubo penkete. Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius buvo bene pagrindiniai svečių ekipos pergalės kalviai. „Montepaschi“ Vilniuje rezultatu 79:75 įveikė „Lietuvos rytą“, kuris Eurolygos turnyre vis dar lieka be pergalių.
Drama iki paskutinės sekundės pirmose rungtynėse: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Sienos „Montepaschi“ 75:79
Rungtnių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Kaukėnas svečių ekipoje praleido daugiausia laiko aikštelėje (28 min. 34 sek.) ir buvo rezultatyviausias – 16 taškų. 27 min. ir 6 sek. žaidęs K.Lavrinovičius surinko 13 taškų ir 7 kartus atkovojo kamuolį.

„Abiejų Lietuvos krepšininkų žaidimą vertinu gerai, nors akivaizdu, kad jiems sunku žaisti beveik namuose, savo tėvynėje. Jiems sunku žaisti, kai slegia tokios emocijos, tačiau jie su viskuo susitvarkė. Tai puikūs žaidėjai, kurie tikrai padės mums siekti pergalių Eurolygoje“, – po dvikovos teigė Italijos ekipos treneris.

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius:

„Buvo šiek tiek sūru po šitų rungtynių. Mūsų ekipos žaidėjai dėjo daug pastangų, bet... Apmaudu ne todėl, kad pralaimėjome, o toks rezultatas yra mūsų priešas siekiant vietos „Top-16“ turnyre. Vis dar motyvacija darbui yra mūsų priešas. Mes einame į priekį, žinome klubo interesus, žinome siekius.

Tai, kad pralošėme rungtynes vienu metimu, tikrai neteikia pasitenkinimo. Jeigu kalbėtume krepšinio terminais, mes pralaimėjome dviem dalykais – prarastais kamuoliais ir klaidomis. Žaidžiant Eurolygoje aukščiausiu lygiu, o Sienos klubas pastaraisiais metais yra tarp lyderių, taip klysti negalima. Turime naują įžaidėją, kuris atvyko tik prieš savaitę, mūsų žaidėjų fizinė forma irgi skiriasi nuo varžovų. Aš liksiu sau ištikimas ir sieksiu, aš žinau – „Lietuvos rytas“ ateis į pergalių kelią. Dėkoju žiūrovams kurie mus palaikė, aš jiems pažadu dar daug pergalių.

Naujo įžaidėjo Khalido el Amino žaidime pasigedome taškų pirmoje rungtynių pusėje, bet jis turėjo suvaldyti komandą. Sudėtinga per šešias dienas aklimatizuotis, be to, jis neturėjo ikisezoninių rungtynių, bet manau, kad jis mums bus naudingas.

Daug dirbame su Martynu Gecevičiumi, jis yra pasaulio čempionato prizininkas, tačiau dar bręsta individualiai ir krepšinio prasme. Dabar atėjo tas metas, kai jis turi apginti savo reputaciją. Manau, kad Martynas, kaip ir Jomantas, daug duos mūsų komandai.

Jonas Valančiūnas – vis dar vaikas. Jam reikia tam tikros priežiūros. Jis dar mokosi. Kai kada jį reikia pakeisti, kad nesutrukdytų pats sau. Jis jau įrodė, kad yra savotiškas Europos krepšinio brangakmenis. Jo taktiniai sugebėjimai dar nėra realizuoti. Jis galėjo nepadaryti kelių paprastų klaidų. Bet mes turime džiaugtis, kaip jis pasirodė sezono pradžioje.

Apie pasistiprinimą kol kas negalvojame. Turime susižeidusį Johnsoną. Aš neturėjau jokios įtakos šios ekipos formavimui. Ji yra tokia, kokia yra. Manau, kad didžiausias mūsų komandos sustiprinimas kiekvienam žaidėjui ir visai komandai turi būti susikaupimas, naudojantis ta galimybe, kad žaidžiame Eurolygoje. Trenerių kaita, aišku, turi įtakos. Nepriklausomai nuo to, kokius stebuklus tikiesi padaryti, reikia padaryti tai, kas įmanoma. Tai padaryti mes stengiamės iš visų jėgų. Aš tikiuosi, kad rungtynėse sus stipriais varžovaissemsimės patirties. Tie, kuri meta, turi patikėti savo metimais. Tie, kuri sugeba bėgti, turi bėgti labai greitai. Mes turime patikėti pergalėmis.“ 

Montepaschi“ vyriausiasis treneris Simone Pianigiani:

„Manau, kad tai gera pergalė mums, nes labai svarbu laimėti Eurolygoje išvykoje. Ypač tokiai komandai kaip mes, kurioje daug naujų žaidėjų. Mes kol kas neradome optimalaus žaidimo. Manau, tai puikus laimėjimas grupės turnyro pradžioje.

Rungtynes mes pradėjome labai blogai, tačiau antroje pusėje žaidėme kur kas geriau – atrodo, kad mokėmės iš savęs. Turėjome galimybę užtikrintai laimėti dvikovą antroje rungtynių pusėje, tačiau padarėme kelias klaidas, nepataikėme iš po krepšio ir teko kovoti iki pat galo. Tačiau sezono pradžioje tokios klaidos yra suprantamos. Išmokę panaikinti savo žaidimo nesklandumus mes galime siekti geresnių rezultatų.

J.Valančiūno žaidimas buvo neblogas, tačiau treneriui visuomet svarbus bendras rezultatas, o individualiai pajėgių žaidėjų „Lietuvos ryte“ visuomet būna.

Palyginti su prieš sezoną vykusiomis kontrolinėmis rungtynėmis, „Lietuvos rytas“ yra pakitęs. Aišku, pasikeitė varžybų statusas. Bet pasikeitė ir treneris, ir žaidėjai, ir žaidimo stilius. Be to, vilniečiai žaidė savo arenoje, kur puiki atmosfera.“      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius