-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Šokiruotas Tomas Pačėsas: sureaguota kiek per jautriai, tačiau gal Arvydas Sabonis tiesiog pavargo?

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis trečiadienį po LKF vykdomojo posėdžio susprogdino nemažą bombą. Krepšinio legenda ne tik netikėtai pasitraukė iš savo pareigų, bet dėl to dar apkaltino Lietuvos žiniasklaidą.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jaunimo 20-mečių rinktinės trenerio Tomo Pačėso teigimu, Lietuvos žiniasklaidoje Europos krepšinio čempionato metu buvo visko – ir kritikos, ir liaupsių: „Žinoma, žiniasklaida kritikuoja visada, tačiau demokratinėje valstybėje negali uždrausti ir nurodyti, kam ir ką kalbėti. Konstruktyvi kritika dažnai veda progreso link. Gal sureaguota kiek per jautriai. Manau, kad žiniasklaidoje tikrai buvo balansas – buvo ir kritikos, tačiau po pergalių – liaupsės.“

Federacijos darbas ir rezultatai buvo puikūs ir man sunku komentuoti tokį A.Sabonio sprendimą – esu lengvai šokiruotas. 

Šią vasarą T.Pačėsas treniravo Lietuvos jaunimo 20-mečių rinktinę, kuri taip pat sulaukė nemažai kritikos dėl prastų rezultatų. Treneris per jaunimo pirmenybes vasarą savo auklėtiniams buvo uždraudęs skaityti, ką apie juos rašo žiniasklaida.

„Aišku, jie paskaitydavo, tačiau tai yra krepšininko karjeros dalis, esi žinomas visuomenėje ir turi susitaikyti. Sunku tikėtis, kad apie tave nerašytų ir nekalbėtų“, – tikino T.Pačėsas.

Jis mano, kad A.Sabonis sureagavo kiek per jautriai, tačiau legendinio krepšininko sprendimą reikia gerbti.

„Toks darbas reikalauja daug laiko, pasiaukojimo ir sveikatos. Vis dėlto federacijos darbas ir rezultatai buvo puikūs ir man sunku komentuoti tokį A.Sabonio sprendimą – esu lengvai šokiruotas. Manau, kad jis yra krepšinio flagmanas ir tokiam žmogui reikia vesti krepšinį į priekį.

Galbūt federacijos posėdis buvo paskirtas per anksti, nenusėdus emocijoms. Kita vertus, gal A.Sabonis tiesiog pavargo ir savęs paklausė: „Ar man to reikia?“ Jis jau yra pasiekęs viską, turi puikią šeimą, verslą, o darbas federacijoje yra daugiau visuomeninis, dėl krepšinio. Daug pinigų tokiose pareigose negausi, o turi atsisakyti ir nemažai privatumo. Kiekvieno žmogaus sprendimą reikia gerbti“, – teigė T.Pačėsas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius