-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 17

Songaila neatmeta galimybės vėl žaisti Lietuvos rinktinėje

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas JAV susitiko su Dariumi Songaila ir įvairių šalių krepšinio federacijų atstovais bei suderino kontrolinių rungtynių su JAV datą, praneša oficialus LKF interneto puslapis.
D.Songaila
D.Songaila ateityje vėl gali užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Susitikęs su D.Songailai domėjausi, kaip jam sekasi rungtyniauti, kalbėjome ir apie Lietuvos rinktinės reikalus. Darius sakė, kad pasaulio čempionate šiemet tikrai nežais, tačiau galimybės ateityje vėl užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius neatmeta. Tačiau jokių konkrečių pažadų nebuvo“, – pasakojo M.Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius dalyvavo PAR įsikursiančio „NBA–Africa“ biuro pristatyme ir susitiko su biuro vadovu, NBA viceprezidentu Amadou Gall-Fallo.

„Aptarėme bendradarbiavimo galimybes, „NBA–Africa“ domina trenerių mokymas, Lietuvos patirties perėmimas. Skirsime jiems vietų tarptautinėse krepšinio trenerių magistro studijose ir Lietuvoje vykstančiuose trenerių seminaruose. Jie taip pat nori kviestis trenerius į Afrikos šalis: Senegalą, Tunisą, PAR“, – dalijosi įspūdžiais M.Balčiūnas.

Už Atlanto baigtos derinti JAV septyniolikmečių rinktinės treniruočių stovyklos Lietuvoje detalės. Amerikiečiai atvyks birželio 24 dieną, mūsų šalyje žais draugiškas rungtynes su Lietuvos ir Rusijos rinktinėmis.

Taip pat galutinai sutarta su amerikiečiais dėl kontrolinių vyrų rinktinių rungtynių Madride. Ispanijos sostinėje lietuviai rugpjūčio 20 dieną susitiks su šeimininkais, o rugpjūčio 21-ąją – su JAV nacionaline komanda.

M.Balčiūnas taip pat aptarė einamuosius reikalus su JAV viešėjusiu „FIBA Europe“ prezidentu George‘u Vassilakopoulu, NBA viceprezidente tarptautiniams reikalams Kim Bohuny, užmegzti ryšiai su Brazilijos krepšinio federacija.

„Brazilai išreiškė norą pasikviesti Lietuvos vyrų rinktinę, tačiau dabar tai yra nelabai įmanoma. Vis dėlto ryšius su brazilais reikia megzti, nes šioje šalyje vyks olimpinės žaidynės“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius