Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 09

Sostinės krepšinio mokyklos trenerių štabe – „Žalgiryje“ dirbęs Algirdas Milonas

Baigęs septynerių metų klajones po Lietuvos ir užsienio vyrų komandas treneris Algirdas Mikonas grįžta į vaikų krepšinį.
Algirdas Milonas
Algirdas Milonas / skm.lt nuotr.

Du nacionalinės rinktinės žaidėjus – Simą Jasaitį ir Martyną Gecevičių išugdęs krepšinio specialistas sutarė dėl trijų metų kontrakto su didžiausia Lietuvoje talentų kalve – Sostinės krepšinio mokykla (SKM).

Ilgametę krepšinio patirtį sukaupęs A.Milonas praėjusį sezoną dirbo Slupsko „Energa Czarni“ (Lenkija) komandoje. Prieš tai specialistas dirbo Kauno „Žalgirio‟ vyriausiojo trenerio asistentu, o 2011-2012 m. sezone jo vadovaujamas Panevėžio „Lietkabelio“ klubas iškovojo Baltijos krepšinio lygos (BBL) „Iššūkio taurę“.

Per daugiau nei dvidešimt metų krepšinio pasaulyje A.Milonas treniravo Švedijos aukščiausios lygos Gotenburgo „Gothia Basket‟ komandą, strategas taip pat vadovavo Vokietijos aukščiausios lygos Brėmerhafeno „Eisbaren‟ klubui, o prieš tai net 16 metų darbavosi Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje.

„Man visada buvo malonu dirbti su jaunimu, o išbandęs savo jėgas suaugusiųjų krepšinyje vis dėl to pajaučiau, kad mano prigimtis – būti daugiau vaikų krepšinio treneriu nei suaugusiųjų‟, – teigė krepšinio specialistas, kuris prieš trejus metus trumpai dirbo Sostinės krepšinio mokykloje.

Treneris džiaugiasi, kad SKM vadovai suteikė jam puikią galimybę realizuoti save.

„Pirmiausia noriu pateisinti jų viltis savo geru darbu, o pats, asmeniškai, stengsiuosi, kad mano vadovavimas komandai pasiektų kuo aukštesnį rezultatą. Šis bendradarbiavimas nėra trumpalaikis‟.

A.Milonas vadovaus 1999 ir 2004 m. gimusių vaikinų pagrindinėms komandoms. Trenerių štabe jis pakeis Egidijų Ženevičių, kuris po sėkmingo sezono Sostinės krepšinio mokykloje jėgas nusprendė išmėginti moterų krepšinyje.

„Dėkojame treneriui E.Ženevičiui už nuveiktus darbus ir iškovotas pergales bei linkime sėkmės tolimesnėje karjeroje”, – sakė SKM generalinis direktorius Andrius Čerškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius