Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 08

Studentų krepšinio lygos taurę Gedimino Oreliko puikus žaidimas užtikrino MRU, merginų turnyrą laimėjo LSU

Lietuvos studentų krepšinio lygos didžiajame finale susitiko lygos titanai – Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet fortūna šypsojosi vilniečiams, kurie Šiauliuose rezultatu 85:74 nugalėjo LSU krepšininkus.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo pirmųjų rungtynių minučių kova vyko taškas į tašką, rungtynių metu netrūko tiek žaidėjų, tiek ir trenerių emocijų. Pirmajame kėlinyje MRU ekipoje nesustabdomai žaidė „Lietuvos ryto“ ekipoje rungtyniaujantis Gediminas Orelikas, kuris pirmojo ketvirčio metu įmetė 13 iš 20 komandos taškų.

Antrajame kėlinyje žaidimą kontroliavo MRU krepšininkai, kurie neleido LSU ekipai priartėti ir išsaugojo šešių taškų skirtumą – 41:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje LSU spurtavo ir laimėjo atkarpą 7:0 bei persvėrė rungtynių rezultatą savo naudai, o kėlinuko viduryje buvo igiję penkių taškų persvarą.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo LSU turint penkių taškų persvarą, o po kelių taiklių kauniečių metimų LSU susikrovė net aštuonių taškų persvarą. Likus penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos nesportine pražanga buvo nubaustas LSU krepšininkas Paulius Petrilevičius, o tai leido MRU krepšininkams pelnyti keturis taškus iš eilės bei išsiveržti į priekį.

Daugiausia taškų MRU ekipai įmetė Gediminas Orelikas – 36, LSU ekipoje išsiskyrė Šarūnas Vingelis pelnęs 19 taškų.

Bronza – Šiaulių universitetui

Namuose žaidę Šiaulių krepšininkai mažajame finale nugalėjo daugkartinius Lietuvos bei Europos čempionus – Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkus 99:79 (23:16, 21:19, 26:17, 29:27).

Iki aštuntos rungtynių minutės vyko permaininga kova, o vėliau šiauliečiai trūktelėjo į priekį – 23:16 ir nuolat kontroliavo rungtynių eigą. Rezultatyviausias šiauliečių gretose žaidė Šarūnas Kulevičius, kuris pelnė 21 tašką, Modestas Kumpys pridėjo 20, Rokas Giedraitis – 19.

Kauniečių ekipoje išsiskyrė Rytis Junevičius, kuris surinko 23 taškus. Justo Tamulio sąskaitoje – 16 taškų.

LSU merginos laimėjo auksą

Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginų krepšinio komanda tapo stipriausia Lietuvos studentų krepšinio lygos ekipa. Šiaulių arenoje kaunietės finale 68:67 (16:6, 20:20, 11:19, 21:22) nugalėjo Mykolo Romerio universiteto merginas.

Likus 9 sek. iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo lygus, tačiau vilnietės prarado kamuolį, o LSU komandos žaidėja Vitalija Kaminskytė buvo sustabdyta pražanga. Pasibaigus rungtynių laikui V. Kaminskytė realizavo vieną iš dviejų baudos metimų ir kaunietės šventė pergalę.

LSU ekipos trenerė Rasa Kreivytė neslėpė džiaugsmo ir sakė, kad jausmas yra nepakartojamas: „Kaip galima jaustis laimėjus finalą vieno taško skirtumu?!”.

„Rungtynių pradžią sužaidėme geriau, pataikėme kelis labai svarbius metimus. Žinoma, MRU ekipoje žaidžia daug pajėgių krepšininkių, tačiau manau, kad šiandien laimėjo labiausiai to norėjusi komanda“, – kalbėjo LSU merginų komandos trenerė R.Kreivytė.

MRU komandos treneris Algirdas Budėnas sakė, kad finalas buvo įtemptas: „Finalas buvo vertas vadintis finalu, įtampa buvo iki pat galo, gaila, kad teisėjų švilpukas nulėmė rungtynių baigtį“.

Nugalėtojų ekipoje išsiskyrė Neringa Skadaitė, kuri įmetė 26 taškus ir surinko net 27 naudingumo balus. Vilniečių ekipoje nesustabdomos buvo Rita Žilinksaitė, surinkusi 27 taškus ir Ieva Šimkutė, pridėjusi 24 taškus.

R.Žilinskaitės pastangų dėka po antrojo kėlinio MRU krepšininkės kilo į lemiamą kovą. Po pirmosios rungtynių dalies LSU prieš MRU pirmavo net 10 taškų skirtumu (36:26). Antroje rungtynių pusėje R.Žilinskaitė pataikė net 4 tritaškius metimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius