Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 13

Stulbinantis žalgiriečio Mindaugo Kuzminsko pasirodymas Italijoje

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas per 19 minučių pelnė 21 tašką, pataikydamas 6 iš 8 dvitaškių, 2 iš 3 tritaškių bei 3 iš 4 baudų Trevize (Italija) vykstančios „Adidas EuroCamp“ stovyklos Visų žvaigždžių rungtynėse.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Aliaus Koroliovo nuotr.

21 m. puolėjo vedama „Juodųjų“ rinktinė 95:55 (17:16, 28:15, 32:10, 18:14) sutriuškino „Raudonųjų“ komandą.

Lietuvis taipogi atkovojo 3 kamuolius, kartą blokavo varžovo metimą bei 2 kamuolius perėmė.

20 taškų nugalėtojams pelnė Malagos „Unicaja“ „centras“ Augusto Lima, pridėjęs 12 atkovotų kamuolių.

„Raudoniesiems“ 16 taškų įmetė vengras Adamas Hanga.

Tai buvo antrosios sekmadienio rungtynės, kuriose prakaitą lieti teko M.Kuzminskui. Į Visų žvaigždžių mačą jis pateko sėkmingai sužaidęs rungtynėse prieš pirmąją stovyklos rinktinę. Atstovaudamas antrajai rinktinei žalgirietis pelnė 9 taškus bei atkovojo 3 kamuolius per 22 minutes, tačiau jo rinktinė 51:53 nusileido varžovams.

Kiek anksčiau Vilniaus „Perlo“ puolėjo Eimanto Bendžiaus trečioji rinktinė 62:56 nugalėjo ketvirtąją komandą. E.Bendžius, žaidęs 20 minučių, pelnė 2 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Trevize susirinkusius krepšinio specialistus maloniai nustebino „Žalgirio“ krepšininko M.Kuzminsko žaidimas.

Skautai vienodai sutiko, kad puolėjas yra patobulėjęs nuo pernai metų ir žaidėjas gali sudominti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubus NBA naujokų biržoje, vyksiančioje birželio 23 dieną.

Kiek skeptiškiau vertinamas kito lietuvio Donato Motiejūno pasirodymas. Krepšininkas dalyvavo tik individualioje treniruotėje, po kurios buvo įvertintas neigiamai. Pasak NBA atstovų, krepšininkas buvo susikaustęs ir pavargęs. Po dvidešimtmečio pasirodymo Trevize, jo akcijos NBA naujokų biržoje galėjo tik smukti. Anksčiau krepšininkui prognozuotas patekimas tarp penkiolikos pirmųjų šaukimų.

Pirmadienis – paskutinė „Adidas EuroCamp“ stovyklos diena.

Perspektyvūs krepšininkai, kuriems pranašaujama NBA žaidėjo karjera, turi paskutinius bandymus įrodyti pajėgiausios pasaulyje krepšinio lygos atstovams, ko yra verti.

„Čia žaidėjai su agentais gali aptarti savo perspektyvas NBA naujokų biržoje. Jei krepšininkas jaučiasi tvirtai galintis pretenduoti į pirmąjį šaukimų ratą, viskas tvarkoje, jis gali būti ramus, nes gaus garantuotą kontraktą. Į Trevizą yra atvykę ir jaunesnės kartos krepšininkai, kurie nepretenduoja į šių metų šaukimus, nebent patys savo noru yra pateikę paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje.

Šiuo atveju jie užsideda didelį pliusą kitiems metams, taip sutvirtindami savo pozicijas. „Adidas“ stovykloje dalyvauja patys pajėgiausi Europos krepšininkai, joje NBA skautus yra sudominę Andrea Barnanis, Serge Ibaka, Danillo Gallinaris, Marco Belinellis ir kiti vėliau NBA klubus papildę krepšininkai“, – „Eurobasket.lt“ sakė „Adidas EuroCamp“ stovyklos atstovė Jelena Soce.

Paskutinė diena atsiimti NBA naujokų biržos paraiškas – pirmadienis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius