Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 05

Su Dennisu Rodmanu parodomosioms rungtynėms į Šiaurės Korėją vyks ir buvęs žalgirietis

Buvusi NBA lygos žvaigždė Dennisas Rodmanas įvardijo krepšininkus, kurie Šiaurės Korėjoje žais parodomąsias rungtynes. Ekscentrišku elgesiu garsėjantis D.Rodmanas jau kurį laiką palaiko draugiškus santykius su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu.
Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas
Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ateinantį trečiadienį šalies sostinėje Pchenjene vyksiančiose rungtynėse, skirtose paminėti Šiaurės Korėjos lyderio gimtadienį, be D.Rodmano dalyvaus buvę NBA žaidėjai – Vinas Bakeris, Clifas Robinsonas, Craigas Hodgesas, Dougas Christie, Charlesas D.Smithas bei Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs Kenny Andersonas.

Šios komandos varžove bus Šiaurės Korėjos vyrų krepšinio rinktinė, kurią prieš Kalėdas vykusio pastarojo vizito į šią komunistinę valstybę metu treniravo pats D.Rodmanas.

Nors daugelis žmogaus teises ginančių organizacijų kritikuoja D.Rodmano draugystę su Kim Jong Unu, tačiau buvęs krepšininkas tai vadina „krepšinio diplomatija“, o Šiaurės Korėjos lyderį įvardija „gyvenimo draugu“.

„Mano buvę vizitai leido man pajusti krepšinio mėgėjų entuziazmą. Teigiamos emocijos, šypsenos vaikų veiduose, kurias pamatėme vykdydami savo misiją, kad ir kur benuvyktume. Stengiamės atsiriboti nuo bet kokios politikos“, – kalbėjo D.Rodmanas.

D.Rodmanas šioje Azijos valstybėje pirmą kartą lankėsi praėjusių metų vasario mėnesį, kur vyko su „Harlem Globetrotters“ komanda. Krepšininkas susipažino su šalies lyderiu, o pasaulį apskriejo ne viena bendra jų nuotrauka.

„Dennisas yra vienas iš nedaugelio žmonių, kuris ne tik kalba, tačiau iš tikrųjų gyvena kitokį gyvenimą. Esame kartu daug kur nuvykę, tad manęs nė kiek nenustebino jo vizitai į Šiaurės Korėją. Tai lyg kultūriniai mainai, apsikeitimas idėjomis ir mintimis“, – teigė Charlesas D.Smithas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius