-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Su Jonu Valančiūnu aršiai stumdęsis amerikietis Patricas Youngas: „Padariau viską, ką galėjau, o jis vis tiek pelnė 23 taškus“

JAV jaunimo (iki 19 metų) rinktinės vidurio puolėjas Patricas Youngas nė per nago juodymą nenorėjo nusileisti Lietuvos talentui Jonui Valančiūnui, kai komandos grūmėsi „Global Games“ turnyre Vilniuje. Amerikietis aršiai stumdėsi, o karštos grumtynės kartais primindavo ne krepšinį, bet imtynes.
Rungtynių akimirka
Amerikiečiai nesugebėjo sustabdyti Jono Valančiūno. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po rungtynių, kurias triuškinamai 108:75 laimėjo Lietuvos devyniolikmečiai, P.Youngas prisipažino  žaidęs kietai todėl, kad norėjo sustabdyti J.Valančiūną.

„J.Valančiūnas tikrai labai gerai kovoja dėl kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje, todėl su juo turėjau žaisti fiziškai. Privalėjau ginti savo krepšį. Padariau viską, ką galėjau, o jis vis tiek pelnė 23 taškus“, – kalbėjo amerikietis.

J.Valančiūnas išprovokavo net 12 varžovų pražangų ir pridėjo 11 atkovotų kamuolių, tuo tarpu P.Youngas statistiniais rodikliais neišsiskyrė – 6 taškai bei 6 sugriebti kamuoliai.

„Du kėlinius amerikiečiai žaidė šiurkščiai, mušėsi, bet po pertraukos žaidė švelniau, stengėsi nebesimušti“, – po mačo kalbėjo J.Valančiūnas.

„J.Valančiūnas yra tikrai geras vaikinas. Aikštelėje mes persimetėme pora žodžių ir jis man paaiškino, kodėl čia turi žaisti fiziškai. Todėl, kad teisėjai nešvilpia pražangų, kai kovodamas dėl kamuolio stumdaisi kūnu. Europoje žaidžiamas kur kas labiau fiziškas krepšinis, o mes dar turime prie to priprasti“, – pridūrė P.Youngas.

Ketvirtadienį JAV ir Lietuvos 19-mečių rinktinės pradeda kovas pasaulio čempionate Latvijoje. Mūsiškiai pirmosios C grupės varžybose kausis su Kroatija, o amerikiečiai D grupėje – su Egiptu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius