Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 13

Su „žolyte“ pakliuvo ir krepšininkai

Trims Pietų Korėjos krepšinio lygoje žaidžiantiems legionieriams gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl nelegalaus marichuanos vartojimo. Kaip praneša Suvono miesto prokuratūra, vienas jų pripažino savo kaltę ir jau yra išvykęs iš šalies.
Šiame muziejuje turistai nesilanko, čia įleidžiami tik su narkotikais kovojantys policininkai, kariuomenė, žurnalistai.
Marichuana žudo ir krepšininkus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas pradėtas šių metų sausį, kuomet teisėsaugą pasiekė informacija, kad trys sportininkai rūkė „žolę“ viename Seulo viešbučių.

Kad tai tiesa, prisipažino 26 metų amerikietis Dingelo Collinsas (203 cm ūgio puolėjas), iki sausio atstovavęs „S Key Nights“, o vėliau palikęs klubą dėl kelio traumos.

Kiti du krepšininkai, kuriems pateikti kaltinimai, savo kaltę neigia. Tačiau vieno sportininko narkotikų testas pasirodė beesąs teigiamas, o kito – abejotinas ir neišsklaidantis įtarimų. Greičiausiai abu krepšininkai bus nubausti ir nežais Korėjos lygos finaliniame turnyre, kuris prasidės kovo 27 dieną.

„Abiems sportininkams jau kitą savaitę bus pateikti kaltinimai pažeidus kovos su narkotikais įstatymo nuostatas. Trečiojo legionieriaus atveju vykdysime papildomus testo tyrimus, po kurių ir bus priimtas galutinis sprendimas“, – teigiama prokuratūros pranešime. Pagal Pietų Korėjos įstatymus, marichuanos rūkymas užtraukia iki penkerių metų nelaisvės bausmę arba baudą iki 36 000 JAV dolerių.

Korėjos krepšinio lyga, kurioje žaidžia 10 komandų sprendimus priiminėti žada tik po prokuratūros tyrimo. Korėjoje legionieriai pradėjo žaisti 1997 metais, kuomet šalies federacija pradėjo rūpintis nacionalinio čempionato populiarinimu tarp žiūrovų. Tuomet buvo įvesta 2 legionierių taisyklė, kuri galioja iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius