2014 01 10

„Sūduvos-Mantingos“ komandą papildė Simonas Kymantas ir Matas Sapiega

NKL rungtyniaujančią Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (6/12) ekipą papildė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavęs vidurio puolėjas Simonas Kymantas ir NKL čempionas Matas Sapiega.
Krepšinio kamuolys
Krepšinio kamuolys / „Scanpix“ nuotr.

Suvalkiečių ekipa iš Utenos „Juventus“ pasiskolino 209 cm ūgio Simoną Kymantą, o kaip laisvasis agentas komandą papildė iš Olandijos grįžęs 178 cm ūgio gynėjas Matas Sapiega.

S.Kymantas prieš šį sezoną pasirašė trejų metų sutartį su Utenos „Juventus“ klubu, tačiau rungtyniavo epizodiškai ir tobulėti grįžo į NKL.

Vilkėdamas Utenos komandos marškinėlius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate aukštaūgis sužaidė 9 susitikimus, vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 6 minutes ir rinko po 1,9 taško bei atkovojo po 1,3 kamuolio.

Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse S.Kymanto statistika buvo panaši: 1 taškas ir 1,4 atkovoto kamuolio per keturias minutes.

2012–2013 metų sezone 20-metis krepšininkas atstovavo Kauno „Žalgirio“ dublerių komandai. NKL pirmenybėse centras rinko po 4,5 taško ir atkovojo po 4,4 kamuolio.

M.Sapiega į Lietuvą grįžo iš Olandijos, kur studijavo ir rungtyniavo „Attacus“ komandoje (Rayon ZUID lyga). 2011–2012 metų sezone šis krepšininkas atstovavo Kauno „LKKA-Atleto“ komandai ir tapo NKL čempionu. Čempioniškame sezone įžaidėjas tinko po 9,5 taško ir atliko po 8,1 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius