Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 30

T.Pačėsas atsisakė treniruoti Lenkijos rinktinę, A.Sireika lieka tarp kandidatų

Pirmadienį Lenkijos krepšinio federacijoje baigsis numatytas terminas, per kurį šalies nacionalinę komandą treniruoti norintys strategai turėjo atsiųsti savo gyvenimo aprašymus bei pasiūlymus su Lenkijos rinktinės vizija.
Antano Sireikos vadovaujami „Šiauliai“ neišvengia duobių
Antanas Sireika įvardijamas kaip kandidatas į Lenkijos rinktinės stratego postą. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Treniruoti Lenkijos rinktinę išreiškė norą nemažai trenerių iš įvairių valstybių, tarp kurių yra ir Lietuvos atstovas. Lenkijos krepšinio apžvalgininkai giria Antano Sireikos laimėjimus su Lietuvos krepšinio rinktine, tačiau, priešingai nei anksčiau, pastebi, jog A.Sireika buvo kritikuojamas už darbą Kauno „Žalgirio“ klube, o dabar treniruoja ne pačio aukščiausio lygio komandą – „Šiaulius“.

Italas Luca Banchi ne vienus metus dirba Sienos „Montepaschi“ komandoje, tačiau Lenkijos krepšinio apžvalgininkai abejoja šio stratego sugebėjimais, nes L.Banchi beveik visą savo karjerą buvo trenerio asistentas.

Amerikietis Terry Laytonas ir ispanas Dario Cornejo atstovauja aukščiausio lygio krepšinio valstybėms, tačiau jų patirtis labai ribota. 62 metų T.Laytonas daugiausia dirbo su Pietų ir Centrinės Amerikos regionų komandomis, o 33 metų D.Cornejo treniravo žemesnių divizionų Ispanijos klubus.

Pagrindiniu A.Sireikos konkurentu laikomas slovėnas Slobodanas Subotičius per krepšininko karjerą yra rungtyniavęs stipriausiose Graikijos komandose. Nors tarptautinėje arenoje sėkmę pasiekė tik su Atėnų „Panathinaikos“, teigiama, kad S.Subotičius yra aukšto lygio strategas. Šiuo metu jis dirba Zagrebo „Cedevita“ komandoje.

Užimti Lenkijos rinktinės vyriausiojo trenerio postą pretenduoja ir trys vietos specialistai: Radoslawas Czerniakas, Mariušas Karolas ir Tomašas Služalekas. Anksčiau pretendentais laikyti lietuvis Tomas Pačėsas ir serbas Saša Obradovičius atsisakė dalyvauti konkurse.

Konkurso sąlygomis domėjosi ir serbo Aleksandro Trifunovičiaus bei latvio Karlio Mužnieko agentai, tačiau savo kandidatūrų nė vienas iš šių dviejų trenerių kol kas neiškėlė. Savo sprendimą Lenkijos krepšinio federacija turėtų paskelbti gruodžio 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius