Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Tarp Eurolygos dešimtmečio geriausiųjų pateko Jasikevičius ir Šiškauskas, Sabonis liko už borto

Tarp pirmadienį paskelbtų geriausių Eurolygos dešimtmečio krepšininkų pateko ir du lietuviai – Šarūnas Jasikevičius bei Ramūnas Šiškauskas. Daugybės aistruolių simpatijų taip pat sulaukęs geriausias Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis žurnalistų sprendimu liko už dešimtuko borto.
Š.Jasikevičius triumfuoja
Š.Jasikevičius yra tituluočiausias Eurolygos krepšininkas. Prestižiškiausią Europos krepšinio turnyrą lietuvis laimėjo keturis kartus. / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Dešimt geriausių 2000–2010 metų Eurolygos krepšininkų: Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Dejanas Bodiroga, Dimitris Diamantidis, J.R.Holdenas,  Trajanas Langdonas, Juanas Carlosas Navarro, Theo Papaloukas, Anthony Parkeris ir Nikola Vujčičius.

Du mėnesius oficialioje Eurolygos interneto svetainėje vykusiame balsavime savo nuomonę išreiškė net 125 tūkst. krepšinio gerbėjų. Tiesa, galutinį rezultatą jų balsas lėmė tik 25 procentais. Likę 75 proc. priklausė 35 garsiausiems Europos krepšinio žurnalistams.

Taigi skaitytojų balsais tarp lyderių buvęs A.Sabonis po žurnalistų sprendimo savo pavardės tarp dešimties geriausių pastarojo dešimtmečio Eurolygos krepšininkų neišvydo.

Įdomu, kad visi išrinkti krepšininkai bent kartą per karjerą laimėjo Eurolygą. Devyni iš jų tai padarė mažiausiai du kartus. Vienintelis J.C.Navarro Eurolygos čempionų taure džiaugėsi kartą (2003 metais su „Barcelona“).

Net devyni iš dešimties geriausių dešimtmečio Eurolygos krepšininkų tęsia profesionalią karjerą. Vienintelis D.Bodiroga jau yra pakabinęs sportbačius ant vinies.

Taip pat verta pabrėžti, kad tarp dešimties geriausių vienintelis N.Vujčičius žaidžia vidurio puolėjo arba sunkaus krašto puolėjo pozicijoje. Tuo tarpu net keturi krepšininkai – Š.Jasikevičius, J.R.Holdenas, D.Diamantidis, Th.Papaloukas – yra įžaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius