-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Tomas Pačėsas apie LKF konfliktą: „Nereikia sureikšminti atskirų asmenybių“

Rugsėjo 22-ąją Lietuvos rinktinė Europos čempionate iškovojo sidabro medalius, tačiau jais tauta džiaugėsi tik iki spalio 2-osios, kai įvykius aikštelėje užgožė užkulisių kovos. Visas rokiruotes iš šalies stebėjęs Tomas Pačėsas per daug nesureikšmino šių pokyčių Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) bei tvirtino, jog joje per daug asmens kulto.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš viską stebėjau su humoro gaidele, sarkastiškai, nes daug kur vyko nesuprantami, nelogiški dalykai ir tie pasisakymai neatitiko daugeliu atveju tikrovės. Man tai buvo keista.

Nemalonu, kad nesugebame džiaugtis geru rezultatu, o jį naudojame kaip priežastį pykčiams. Šiaip jau visas pasaulis susipyksta po blogo rezultato, o mes atvirkščiai“, – kalbėdamas su „SportoTV.lt“ stebėjosi T.Pačėsas.

Krepšinio specialistas teigė, kad visas LKF mechanizmas dirbo tvarkingai, todėl nelieka abejonių, jog svarbiausią įtaką šiame spektaklyje darė asmeniškumai.

„Pavyzdžiui aš pats atėjęs dirbti vietoj Arvydo Sabonio nekeisčiau mechanizmo, nes jis neblogai veikė. Tai buvo paprasčiausia situacija – trys keleiviai ir vairuotojas sėda važiuoti į "Mercedes", kur jie tarpusavyje pykstasi. Vairuotojui reikia pasakyti: "Arba jūs baigiate ir užsičiaupiate, arba jus visus išsodinsiu." Dabar baigėsi taip, kad vienas išlipo ir pasiėmė automobilio ratus“, – vaizdingai kalbėjo T.Pačėsas.

Anot T.Pačėso, pirmoje vietoje turi išlikti krepšinis, o šalia jo dirbantys žmonės turi dėti pastangas, kad jis taptų laiminčiu.

VIDEO: Interviu su Tomu Pačėsu

„Tautą vienija vienintelis dalykas – laimintis krepšinis, – kalbėjo T.Pačėsas. – Tautos nevienija pralaimėjimai. Pažiūrėkite, kaip mes riejamės po nesėkmių. Nesvarbu, ar buvo Antanas Sireika, ar Ramūnas Butautas, ar Kęstutis Kemzūra. Nereikia mums sureikšminti atskirų asmenybių.“

Praėjusią vasarą prie Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vairo stovėjęs T.Pačėsas buvo minimas tarp kandidatų užimti Jono Kazlausko vietą vyrų rinktinėje, tačiau jis mato kitą žmogų šiame poste.

„Mano nuomone, jei treneris nebūtų Jonas Kazlauskas, juo turėtų būti Rimas Kurtinaitis, – pareiškė pašnekovas. – Rimas yra mano geras draugas, dažnai būnu ir Maskvoje, bendraujame. Apie šitą žmogų galiu daug ką pasakyti, koks jis yra. Jis būtų tinkamas kandidatas, numeris vienas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius