Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Tomas Pačėsas nemano, kad Krymo okupacija yra svarbi priežastis, kodėl Lietuvos klubai turėtų trauktis iš VTB Jungtinės lygos

Rusijos kariuomenei pradėjus agresiją Ukrainos autonominiame Krymo regione daug kam Lietuvoje kilo klausimas, kodėl du Lietuvos krepšinio klubai dalvauja VTB Jungtinės lygos čempionate, kuriam diriguoja Vladimiro Putino bendražygis, KGB generolas Sergejus Ivanovas. Jis yra ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas. Tačiau VTB lygos vykdomasis direktorius Tomas Pačėsas mano, kad Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą nėra ta priežastis, dėl kurio „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ turėtų trauktis iš atvirų Rusijos pirmenybių.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vienareikšmiškai manau, kad sportas ir politika turi būti atskirti. Tų dalykų nereikia sieti. Žinoma, yra siejančių, tačiau jei nenori, lygoje gali nežaisti. Mano manymu, sportas žmones turi jungti ir vienyti, būti bendrumo pavyzdys.

Jokių ženklų, kad Ukrainos klubai norėtų trauktis iš čempionato nėra. 

Lygoje yra darbuotojų iš Čekijos, čia dirba dar vienas lietuvis Algimantas Pavilonis. Mes nuo politikos atsiribojame, stengiamės dirbti kasdienį darbą. Politikos norėčiau čia nekišti. Visais laikais sportas ir kultūra buvo dalykai, kurie žmones vienija.“, – 15min.lt teigė T.Pačėsas.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis direktorius Mindaugas Špokas 15min.lt antradienį sakė, kad Lietuvos krepšinio klubų prioritetas turėtų būti Lietuvos pirmenybės.

LKF atstovas teigė, kad oficiali federacijos pozicija šiuo klausimu bus pareikšta po vykdomojo susirinkimo, kuris įvyks kovo pabaigoje.

VTB Jungtinėje lygoje rungtyniauja po du Lietuvos ir Ukrainos klubus. Lietuvai atstovauja Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, Ukrainai – Mariupolio „Azovmaš“ ir „Doneck“ ekipos.

T.Pačėso teigimu, Ukrainos klubai kol kas nerodė jokių ženklų, kad norėtų trauktis iš VTB pirmenybių ir ateinančiose rungtynėse žais. Artimiausios „Azovmaš“ rungtynės VTB lygoje vyks išvykoje – kovo 7-ąją su Liubercų „Triumf“.

„Jokių ženklų, kad Ukrainos klubai norėtų trauktis iš čempionato nėra. Tikimės, kad sezoną užbaigsime, kaip planuota. Žinoma, viskas gali pasikeisti kiekvieną minutę, jau nekalbant apie dieną ar savaitę. Yra faktorių, kurie nuo mūsų nepriklauso. Mes stengiamės išpildyti klubų pageidavimus ir vykdyti varžybas pagal planą.

Abi Ukrainos komandos yra iš rytinės šalies dalies, kur dominuoja rusai ir kur grasinama atsiskirti nuo Ukrainos valstybės.

Jei klubas neužbaigtų sezono, spręstume, ką daryti. Tačiau dabar nenoriu į tai gilintis, nes kol kas kalbėti „kas būtų – jeigu būtų“, nėra prasmės. Ukrainos klubams liko po kelias rungtynes ir pagal šiandienos žinias tos rungtynės bus sužaistos“, – patikino VTB lygos vykdomasis direktorius T.Pačėsas.

Dėl neramumų Ukrainoje iš Kijevo į Kiprą buvo perkeltas UEFA Europos lygos mačas tarp Kijevo „Dynamo“ ir „Valencia“, „Budivelnyk“ klubas krepšinio mačą Europos taurėje žais Kaune, o Ukrainos futbolo rinktinė kontrolinį susitikimą su JAV žais ne savo šalyje, o Kipre arba mačas iš viso nevyks.

Primename, kad 1990 metais Lietuvos krepšinio atstovai buvo kitos nuomonės apie sporto ir politikos sąsajas. Iškart, kai tik Lietuva paskelbė atkurianti Nepriklausomybę, Lietuvos Kauno "Žalgiris" ir Vilniaus "Statyba" pasitraukė iš Sovietų imperijos čempionato. Tą patį padarė ir futbolo bei kitų sporto šakų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius