-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 27

Krepšinio apžvalgoje – Kalėdos aikštelėje, Seibučio šou ir Javtoko šaltibarščiai

Kaip jau tapo įprasta, kiekvieną pirmadienį apžvelgiame svarbiausius savaitės krepšinio įvykius Lietuvoje, Europoje ir anapus Atlanto. Praėjusi savaitė atnešė kur kas daugiau gerų nei blogų naujienų. Tiesa, kai kurioms Lietuvos krepšinio žvaigždėms teko atsisveikinti su stipriausia Senojo žemyno krepšinio lyga.
Renaldas Seibutis
R.Seibutis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

R.Seibutis – nesulaikomas

Kai dauguma Lietuvos rinktinės žaidėjų su artimaisiais sėdo prie šventinio stalo, Renaldas Seibutis su bendražygiais žengė į kovą Turkijos pirmenybių mače.

Musulmoniškoje Turkijoje katalikų Kalėdos nėra svari priežastis daryti pirmenybėse pertrauką. Tad Edirnės „Olin“ ekipos legionierius R.Seibutis žiemos šventę paminėjo įspūdingu žaidimu – 29 taškais prisidėjo prie pergalės 88:61 prieš „Erdemir“ komandą. Vidas Ginevičius nugalėtojams pelnė 8 taškus.

Toks R.Seibučio pasirodymas dar kartą patvirtino, kad Turkijoje, kur rugsėjį su kitais Lietuvos rinktinės nariais kopė ant pasaulio čempionato garbės pakylos, lietuvis jaučiasi lyg žuvis vandenyje.

Vidutiniškai 18,3 taško per mačą pelnantis R.Seibutis užima penktą vietą Turkijos lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše.

„Olin“ ekipa, per 11 turų iškovojusi 6 pergales, turnyre lentelėje žengia aštunta. Pirmauja vos kartą suklupę Stambulo „Fenerbahce Ulker“ krepšininkai, kurių gretose yra Darjušas Lavrinovičius.

Įšoko į „Top-16“ traukinį

Būtent „Fenerbahce Ulker“ komandai už galimybę puikiai nusiteikus sutikti Kalėdas gali dėkoti Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa ir jos sirgaliai.

Stambulo krepšininkai ketvirtadienį namie 93:61 įveikė vilniečių varžovę kovoje dėl vietos Eurolygos „Top-16“ etape Šolė „Basket“ komandą. D.Lavrinovičius šeimininkams pelnė 18 taškų.

Tiesa, „Fenerbahce Ulker“ pergalė nebūtų buvusi reikalinga, jei „Lietuvos rytas“ būtų suklupęs Kroatijoje. Bet Lietuvos čempionai be vargo įvykdė savo užduotį – 94:77 palaužė Zagrebo „Cibona“ ekipą ir paskutiniai įšoko į „Top-16“ traukinį.

„Lietuvos rytui“ atstovaujantis šalies rinktinės snaiperis Martynas Gecevičius per rungtynėse Zagrebe pelnė 10 taškų.

Padovanojo pergalę varžovams

Savo gretose net penkis „bronzinius čempionus“ turinčios Kauno „Žalgirio“ ekipos nariai per Kalėdas nebuvo tokios geros nuotaikos, kaip jų amžini varžovai vilniečiai.

Jau anksčiau bilietą į „Top-16“ užsitikrinę kauniečiai Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė skaudžia nesėkme Rusijoje, kur po pratęsimo 89:93 nusileido už antrojo etapo borto likusiai Maskvos srities „Chimki“ komandai. Tai buvo penktasis Kauno ekipos pralaimėjimas A grupėje.

Likus žaisti 2 min. 20 sek. svečiai pirmavo net 9 taškais (75:66). Bet paskutinę ketvirto kėlinio akimirką Keithas Langfordas tritaškiu išlygino rezultatą (81:81) ir išplėšė pratęsimą. Per papildomą laiką „Chimki“ žaidė sėkmingiau.

„Viena iš esminių priežasčių, kodėl pralaimėjome laimėtas rungtynes – nesilaikėme žaidimo drausmės nei puolime, nei gynyboje“, – po mačo Rusijoje nesėkmės priežastis vardijo „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas.

Rungtynėse su „Chimki“ šalies rinktinės krepšininkai Kauno ekipai pelnė 58 taškus: Mantas Kalnietis 24, Martynas Pocius 13, Paulius Jankūnas 9 (11 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 8, Tadas Klimavičius 4.

Visgi kauniečiai turi ir kuo pasidžiaugti. Eurolygos reguliariojo sezono geriausiu kovotoju dėl atšokusių kamuolių tapo P.Jankūnas – vidutiniškai 7,8 per mačą.

Lemtingas šūvis Valensijoje

Priešpaskutinį kelialapį į „Top-16“ sugriebė Valensijos „Power Electronics“ komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Ispanijos klubas trečiadienį namie 78:77 įveikė Liublianos „Olimpija“ ekipą ir iškovojo penktą pergalę. Lemtingą tritaškį jau aidint finalo sirenai įsmeigė Duško Savanovičius. R.Javtokas pelnė 10 taškų.

Prieš šį turą galimybę patekti į „Top-16“ D grupėje turėjo ir Milano „Armani Jeans“ komanda, į kurios gretas grįžo traumą išsigydęs Jonas Mačiulis. Bet Italijos komanda svečiuose 62:93 nusileido Graikijos čempionui Atėnų „Panathinaikos“.

J.Mačiulis žaidė tik 12 min. ir pelnė 4 taškus. Kitas „Armani Jeans“ legionierius iš Lietuvos Marijonas Petravičius dėl sveikatos problemų kol kas nerungtyniauja.

D grupėje Milano klubas, iškovojęs 4 pergales, aplenkė tik netikėtai blankiai šį sezoną rungtyniaujančią Maskvos CSKA ekipą su Ramūnu Šiškausku. Rusijos čempionai laimėjo tik tris mačus.

Eurolygos „Top-16“ etapo burtai bus traukiami sausio 4 dieną Barselonoje, o praėjusią savaitę komandos buvo išskirstytos į pajėgumo krepšelius ir taip sužinojo, su kuo tikrai nesusidurs antrajame etape:

1 krepšelis: Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Sienos „Montepaschi“, Atėnų „Panathinaikos“.

2 krepšelis: Vitorijos „Caja Laboral“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“, Liublianos „Olimpija“.

3 krepšelis: Kauno „Žalgiris, Malagos „Unicaja“, „Barcelona“, Stambulo „Efes Pilsen“.

4 krepšelis: Belgrado „Partizan“, Romos „Lottomatica“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Valensijos „Power Electronics“.

Mokė gaminti šaltibarščius

Vis labiau įsibėgėjanti Valensijos komanda per Kalėdas neatostogavo, tad R.Javtokas su artimiaisiais – žmona Vilma ir vaikais Greta bei Simu – prie šventinio stalo sėdo Ispanijoje.

„Šie metai šiek tiek kitokie – turime daug treniruočių ir nėra kada vykti namo, todėl Kalėdas su šeima sutiksime Valensijoje. Esame profesionalai ir suprantame, kad tai mūsų darbo dalis“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas.

Legionierius Ispanijos krepšinio lygos tinklalapio lankytojams pasakojo, kad Kalėdos Lietuvoje ir Ispanijoje panašios dėl papuoštų eglučių ir šventinių dekoracijų. Be to, R.Javtokas ispanams papasakojo, kaip pasigaminti šaltibarščius. Juos krepšininkas pavadino lietuviška gaspačio.

Dar vienas Ispanijoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius praėjusią savaitę turėjo laiko pailsėti, nes Alikantės „Meridiano“ tvarkaraštyje nebuvo nė vieno mačo.

Šį sezoną kol kas visai nežaidžia Simas Jasaitis. Šalies rinktinės snaiperis kontraktą su kuriuo nors klubu tikisi pasirašyti po Naujųjų.

Pralaimėjo, bet liko viršūnėje

Europos „Iššūkio“ taurės varžybų pirmojo etapo pergale nepavyko baigti Lietuvos rinktinės stratego Kęstučio Kemzūros treniruojamai Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“. Rusijos ekipa Rumunijoje 78:87 nusileido Bukarešto „Steaua-Turabo“ komandai.

Tai buvo antrasis Krasnodaro krepšininkų pralaimėjimas šiame turnyre. Nepaisant nesėkmės, „Lokomotiv-Kuban“ tapo F grupės nugalėtoja.

K.Kemzūra ir jo auklėtiniai dabar gali kiek atsikvėpti, nes kitas Rusijos čempionato rungtynes „Lokomotiv-Kuban“ žais tik sausio 9 dieną namie su „Chimki“. O Europos „Iššūkio“ taurės antrasis etapas prasidės tik sausio 18-ąją.

L.Kleiza žaidžia galingai

NBA krepšininkams ilgų atostogų niekas neduoda – už Atlanto komandos rungtyniauja be pertraukų. Stipriausioje planetos lygoje žaidžia ir Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza, tampantis vienu svarbiausių žaidėjų ir Toronto „Raptors“ komandoje.

Tiesa, praėjusią savaitę Toronto ekipa galėjo kiek atsipūsti, nes žaidė tik vienas rungtynes – namuose 93:115 pralaimėjo Detroito „Pistons“.

L.Kleiza „Raptors“ per 38 min. pelnė 19 taškų. Rezultatyviau šeimininkų gretose žaidė tik Leandro Barbosa – 21 taškas.

Toronto komanda, laimėjusi 10 iš 29 rungtynių, Rytų konferencijoje užima 10-ą vietą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius