Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 05

Tyrimas: firminis Dirko Nowitzkio metimas – neuždengiamas

Dalaso „Mavericks“ žvaigždė Dirkas Nowitzkis – unikalus krepšininkas. Ypatingu jį daro ir firminis metimas, prieš kurį jo priešininkai – visiškai beginkliai.
Nickas Collisonas ir Dirkas Nowitzki
Nickas Collisonas ir Dirkas Nowitzkis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Nowitzkio metimo technikos idealumą įrodė ir „ESPN“ apžvalgininkai. Jie moksliškai nustatė, jog vokiečio metimo tiesiog neįmanoma blokuoti, jei šis meta 4,5 – 5,8m nuotolyje – savo mėgstamiausiame aikštės taške.

Nustatyta, kad iš vidutinio nuotolio metantis 213 cm ūgio D.Nowitzki pašoka apie 35 cm, o rankas iškelia beveik į metro aukštį. Tokiu būdu kamuolys pradinėje metimo stadijoje atsiduria beveik 3,5 m aukštyje.

Be to, D.Nowitzkis puikiai moka susikurti papildomos erdvės nuo varžovo. Jis meta atšokdamas atgal, todėl kamuolį nuo priešininko jau išmetant jį skiria beveik metras.

„Kai Dirkas savo metimą atlieka idealiai, belieka tikėtis, kad kamuolys neįkris į krepšį“, – reziumavo „ESPN“. Tiesa, statistika rodo, jog tuo pasitikėti tikrai neverta. Reguliariajame sezone žaidėjas atakavo 52 proc., o atkrintamosiose – 51 proc. taiklumu.

Nustatyta, kad net NBA „milžino“ Yao Mingo ūgio (229 cm) ir vikriojo Derricko Rose'o atletinių sugebėjimų krepšininkas, D.Nowitzkiui savo metimą atliekant idealiai, nesugebėtų jo blokuoti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius