2014 04 02

Ukraina nori sutrumpinti „Eurobasket 2015“ ir svajoja apie 2022 metų žiemos olimpiados organizavimą

Tarptautinei sporto bendruomenei sunerimus dėl įvykių Ukrainoje jau buvo šalyje atšaukti keli jaunimo sporto turnyrai, o galutinis sprendimas dėl Europos krepšinio čempionato turėtų būti priimtas gegužės 15 dieną. Tačiau Ukrainos švietimo ir sporto ministras Dimitrijus Bulatovas tikina, kad šalis pajėgi ne tik kitais metais surengti Europos krepšinio pirmenybes, bet ir Lvove organizuoti 2022 metų žiemos olimpines žaidynes.
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema / Modesto Krukausko nuotr.

Naujienų svetainei  xsport.ua Ukrainos sporto ministras tikino matantis galimybę sutrumpinti 2015 metų Europos krepšinio čempionatą ir tokiu būdu sutaupyti: „Greitu metu aš susitiksiu su mūsų ministru pirmininku ir krepšinio federacijos vadovu ir aptarsiu šiuos klausimus. Pakankamai pinigų biudžete pabaigti visus arenų statybų darbus nėra, tačiau mes svarstome galimybę čempionatą sutrumpinti. Mes turime rėmėjų, kurie mums padėtų. Taip pat tarptautinė bendruomenė. Jeigu gautume daugiau pinigų, mes surengtume čempionatą.“

Dimitrijus Bulatovas taip pat teigė, kad Ukraina neatsisako idėjos surengti 2022 metų žiemos olimpines žaidynes Lvove. Šalis pateikė savo preliminarią kandidatūrą Tarptautiniam olimpiniam komitetui ir laukia atsakymo dėl oficialaus kandidato statuso.

„Visi gali matyti, kad mes pasirengę gerinti savo kelių infrastruktūrą. Taip, mes turime didelių problemų su biudžetu, tačiau mes turime laiko iki liepos. Ką mes šiuo metu turime, tai gerą šalies reputaciją ir tarptautinės bendruomenės pagarbą“, – optimistiškai kalbėjo D.Bulatovas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius