-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 06

Ukrainiečiai įsitikinę, kad „Eurobasket 2015“ vyks jų šalyje, tačiau perimti turnyrą nori ir Serbija

Norinčių perimti 2015-ųjų Europos krepšinio čempionato rengimą iš ties karu su Rusija stovinčios Ukrainos daugėja. Po metų vyksiantį „Eurobasket“ panoro ir Serbijos krepšinio federacija.
„Eurobasket 2013“ čempionai – Prancūzijos krepšinio rinktinė
„Eurobasket 2013“ čempionai – Prancūzijos krepšinio rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neoficialiai teigiama, kad surengti 2015 metų Senojo žemyno čempionatą gali trys Baltijos šalys, Čekija, Lenkija ar Prancūzija.

„Mes atidžiai sekame įvykius Ukrainoje ir galime būti partneriais su „FIBA Europe“ rengiant kitų metų Europos čempionatą“, – teigė Ukrainos žiniasklaidai Serbijos krepšinio federacijos atstovai.

Europos krepšinio čempionato likimas kovo mėnesį spręsis ne tik Ukrainos Aukščiausioje Radoje, bet ir „FIBA Europe“ būstinėje. Naujoji Ukrainos valdžia kovo viduryje turės apsispręsti, ar skirs pinigų rengti krepšinio pirmenybes, ar karo grėsmė su Rusija dėl Krymo okupacijos privers kovo 22 dieną „FIBA Europe“ vykdomąjį komitetą atšaukti sprendimą rengti pirmenybės Ukrainoje.

Kitą vertus, „Eurobasket 2015“ organizacinio komiteto vadovas Markijanas Lubkivskis ketvirtadienį pranešė, kad jokių sprendimų dėl Europos krepšinio čempionato perkėlimo iš Ukrainos į kitą valstybę „FIBA Europe“ nenagrinės.

„Bus tik kalba apie aštuoniolikmečių Europos krepšinio čempionato perkėlimą iš Donecko į kitą Ukrainos miestą“, – aiškino M.Lubkivskis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius