Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03

Ukrainos krepšinio klubas pareikalavo iš FIBA išspirti rusų ekipas iš visų varžybų

Ukrainos Čerkasų „Mavpy“ krepšinio klubas pareikalavo, kad pasaulinės FIBA ir „FIBA Europe“ krepšinio organizacijos išbrauktų iš tarptautinių varžybų Rusijos krepšinio ekipas – reikalaujama uždrausti joms žaisti visuose tarptautiniuose turnyruose. Ukrainiečių ekipa savo reikalavimą motyvavo rusų agresija prieš Ukrainą.
FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas.
FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas. / AP/Scanpix nuotr.

FIBA ir „FIBA Europe“ gavo tokį „Mavpy“ klubo pareiškimą: „Čerkasų „Mavpy“ klubas yra susirūpinęs esama situacija Ukrainoje, kai dėl karinės intervencijos užimama dalis Nepriklausomos Ukrainos valstybės žemių. Rusijos Federacijos armija įsiveržė į Nepriklausomos Ukrainos teritoriją ir pradėjo karo kampaniją, kurios esmė – užimti dalį Ukrainos ir ten įkurti antidemokratišką režimą.

Rusijos poelgis prieštarauja esminiams sporto ir bendražmogiškumo uždaviniams – taikos, žmogiškumo ir tiesos įsiviešpatavimui visose šalyse. Todėl mes prašome tarptautinę krepšinio bendruomenę palaikyti Ukrainą, jos siekius ir reikalaujame FIBA ir „FIBA Europe“ išmesti visus Rusijos krepšinio klubus iš visų tarptautinių varžybų iki tol, kol nebus nutraukta Rusijos agresija prieš Ukrainą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius