Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

V.Garastas: tikslas – medaliai

Lenkijos sostinėje Varšuvoje ištraukus kitų metų Europos krepšinio čempionato burtus paaiškėjo, jog Lietuvos rinktinės varžovai D grupėje bus turkai, lenkai ir bulgarai.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto teigimu, burtai šalies rinktinei buvo sėkmingi, nes Lietuvos varžovais grupės varžybose bus giliomis krepšinio tradicijomis nepasižyminčios ekipos.

„Manau, kad burtai geri. Pogrupio komandos nėra labai pasižymėjusios krepšinio pasaulyje. Aišku, Turkijos rinktinė yra pajėgi, bet nevarykim Dievo į medį, negi imsim ir padarysim, kad vietoje turkų būtų Šveicarija? Žaisti visur reikia, kepurėm varžovų neužmėtysi“, - „15min“ teigė V.Garastas.

Laukiama medalių

Lietuviai kovas 36-ajame senojo žemyno čempionate pradės maču prieš Turkijos rinktinę kitų metų rugsėjo 7-ąją. Po dienos mūsiškių varžovais bus čempionato šeimininkai lenkai, o rugsėjo 9-ąją jėgas krepšinio aikštelėj lietuviai tikrinsis su bulgarais.

Į kitą etapą iš kiekvienos grupės pateks tik trys stipriausios komandos. Tris pirmąsias A ir B grupės vietas užėmusios ekipos vėliau sudarys naują E grupę, o C ir D pogrupių stipriausieji kovas toliau tęs F grupėje.

Manau, jog Lenkijoje gali pavykti surinkti pajėgiausią sudėtį. Gal ir pats R.Šiškauskas dalyvaus? Kaip sakoma - niekada nesakyk niekada, teigė V.Garastas.

„Iš Europos komandų olimpiadoje buvome antri, taigi rinktinei čempionate keliamas tikslas būti prizininkais. Be to žaisim Lenkijoje, beveik Lietuvoje, todėl turėtų atvykti daug šalies sirgalių“, - rinktinės tikslus dėstė LKF prezidentas.

R.Šiškausko sugrįžimas

Vladas Garastas taip pat teigė manąs, jog kitų metų pirmenybėse kartų kaita šalies rinktinėje dar neturėtų pasireikšti ir netgi užsiminė, kad po Pekino olimpinių žaidynių iš rinktinės pasitraukęs komandos kapitonas Ramūnas Šiškauskas vėl gali užsivilkti nacionalinės ekipos marškinėlius.
„Manau, jog Lenkijoje gali pavykti surinkti pajėgiausią sudėtį. Labai svarbus faktorius bus tai, jog čempionatas vyks rugsėjo mėnesį. Tai ne olimpinės žaidynės, kur šiemet Kinijoje turėjome būti jau rugpjūčio 10-ąją. Gal ir pats R.Šiškauskas dalyvaus? Kaip sakoma -–niekada nesakyk niekada“, – sakė LKF vadovas.

Vienas kelialapis

Varšuvoje vykusioje burtų traukimo ceremonijoje buvo sudarytos ir papildomo atrankos turnyro grupės. Burtai lėmė, jog kitų metų rugpjūčio 5-30 dienomis vyksiančiose atrankos grumtynėse dėl paskutiniojo kelialapio į 2009-ųjų senojo žemyno pirmenybes A grupėje kausis Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos ir Belgijos penketukai. Tuo tarpu B grupėje santykius aiškinsis prancūzai, italai ir suomiai. Papildomame atrankos turnyre kelialapį į Europos čempionatą iškovojusi ekipa pateks į pirmenybių B grupę (kartu su Rusija, Vokietija ir Latvija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius