-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 13

Vainauskas: galbūt tai genialus Romanovo planas?

Kauno „Žalgirio“ klube pastaruoju metu siaučiantys netikėtų pokyčių vėjai ramybės neduoda ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos priešininkei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.
J.Vainauskas
J.Vainauskas neskuba teisti V.Romanovo veiksmų. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kai taip atrodo „Žalgiris“, „Lietuvos rytui“ yra labai sunku parodyti gerą krepšinį. Labai sunku kovoti su komanda, kuri pirmiausia kovoja tarpusavyje ir užsiima neaišku kuo, bet, panašu, jog ne krepšiniu ir ne taktikos prieš „Lietuvos rytą“ gludinimu“, – 15min.lt sakė šalies čempionų titulą ginančio klubo vadovas Jonas Vainauskas.

Pašnekovas neslėpė, jog jį nustebino „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimas atleisti komandos vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną per patį LKL finalo serijos įkarštį, tačiau teisti oponento veiksmų jis neskubėjo.
 

„Jokiu būdu negaliu būti V.Romanovo vertintojas, nes jį pažįstu per mažai. Per mažai laiko V.Romanovas yra krepšinyje ir galbūt jis viską daro teisingai. Galbūt „Žalgiris“ paims dabar ir laimės trejas rungtynes – tai juk pasirodys genialu. Vienintelis įmanomas būdas tai patikrinti – pažiūrėti, kaip baigsis serija. Aišku, mes darysime viską, kad genialusis planas nepasitvirtintų ir seriją laimėtų „Lietuvos rytas“, – sakė J.Vainauskas.

Vilniečių vadovas taip pat išreiškė viltį, kad ne krepšinio aikštelėje kylančios aistros kuo greičiau nurimtų ir gerbėjai vėl galėtų mėgautis stipriausių šalies komandų kova.

„Visi šie dalykai LKL finalą daro nemalonia patirtimi, – apgailestavo J.Vainauskas. – Mes nenorime, kad Lietuvos krepšinis prarastų savo vertę dėl tų šalutinių dalykų, kurie nepaaiškinamai šiuo metu darosi Kauno „Žalgiryje“. Aš nežinau, gal V.Romanovas žino, ką daro, ir, duok Dieve, kad jis žinotų ir jam pasisektų. Tikiuosi, viskas nuo kitų rungtynių stos į savo vietas, „Žalgiris“ bus prognozuojamas, žais gerą krepšinį ir mes su juo kovosime.“

– Ar ne per drastiškas veiksmas finalo serijos metu atleisti vyriausiąjį komandos trenerį? Ar tai negriauna komandos? – 15min.lt paklausė J.Vainausko.

– Mano nuomone, kiek aš suprantu krepšinį per 12 metų savo darbo, „Žalgirio“ rezultatai buvo netgi labai neblogi. Iškovota BBL taurė. Aišku, prieš traumuotą „Lietuvos rytą“, bet ir penkis „Lietuvos ryto“ žaidėjus dar reikia nugalėti. LKL finalo serijoje pralaimima ne beviltiškai 0:3, o 1:2 ir tik po labai atkaklių pastarųjų rungtynių Vilniuje.

Kita vertus, aš kadaise esu sakęs, kad galbūt reikia viską sugriauti, kad pradėtum statyti iš naujo. Tik aš žinojau, jog atstatysiu, bet nežinau, ar tai žino „Žalgirio“ vadovai.

– Viešojoje erdvėje vis garsiau kalbama, kad LKL finalo baigtis gali būti aiški iš anksto. Kaip vertinate tokias kalbas?

– Nenoriu net veltis į tokią diskusiją, bet jeigu mes jau patekome į beprotnamį, tai galime jame dar šiek tiek pabūti. Įsivaizduokite realiai: mes juk jokiu būdu nenorėtume pralaimėti pirmų rungtynių „Siemens“ arenoje. Būtų jokiu sveiku protu nepaaiškinamas bet koks susitarimas. Tačiau jeigu teoriškai susitarimas tarp rimtų žmonių įvyktų, kuriame niekada gyvenime nedalyvautų Vilniaus „Lietuvos rytas“, aš manau, kad būtų laimimos rungtynės namuose ir viskas sprendžiama per paskutinį mačą. Visi turėtų pajamų iš bilietų, būtų pilnos arenos, rungtynių transliacijos per televizijas turėtų aukščiausius reitingus. Tačiau jokiu būdu ne taip, kad „Lietuvos rytas“ pirmauja 20 taškų ir vos nepralaimi. To suplanuoti neįmanoma. Čia ne futbolas, kur teisėjas gali skirti tris 11 metrų baudinius iš eilės ir pakreipti rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius