Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Vėl didvyriu tapęs „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Khalidas el Aminas: „Daugeliui žmonių ši pergalė yra netikėta, bet tik ne mums“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pateikė dar vieną staigmeną Eurolygos „Top-16“ etape. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai svečiuose ant menčių parvertė tituluotąjį Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir E grupėje iškovojo jau trečią pergalę. Paskutinių sekundžių didvyriu vėl tapęs „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Khalidas el Aminas teigė, kad jo ši pergalė nenustebino.
Khalidas El Aminas
Khalidas el Aminas rungtynių pabaigoje šaltakraujiškai realizavo abu pergalę atnešusius baudos metimus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip vyko rungtynės, skaitykite čia.

„Tai yra svarbus laimėjimas, bet jis bus niekinis, jeigu kitą savaitę neįveiksime „Caja Laboral“ klubo. Daugeliui žmonių ši pergalė yra netikėta, bet tik ne mums. Mes dirbame labai sunkiai ir žinome, ką turime daryti toliau, ir tai turite gerbti“, – pasakojo šaltakraujiškai lemiamus baudų metimus realizavęs amerikietis.

„Dabar viskas idealu. Mes iškovojame antrąją pergalę „Top-16“ varžybose paskutinėmis sekundėmis. Esu labai patenkintas auklėtinių charakteriu ir kovotojų dvasia. Po pralaimėjimo Vilniuje 21 taško skirtumu laimėti veikiausiai buvo neįmanoma misija, bet šiandien rungtyniavome visiškai kitaip. Sugebėjome atkovoti net 16 kamuolių puolime ir, manau, jie buvo raktas į pergalę“, – vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Trifunovičius didžiavosi auklėtiniais.

Tuo tarpu „Panathinaikos“ strategas Željko Obradovičius peikė savo auklėtinius: „Lietuvos rytas“ nusipelnė šio pergalės. Jie susikaupę žaidę visas 40 minučių ir pasiekė savo. Dar prieš mačą sakiau, kad raktas į pergalę turi būti gynyba, bet mes nesigynėme taip, kaip galėtume, ypač pirmame kėlinyje, kai „Lietuvos rytas“ pelnė 23 taškus. Paskutiniame kėlinyje padarėme keletą klaidų puolime, o po savuoju krepšiu varžovams leidome atkovoti per daug kamuolių. Daugybę kartų sakiau, kad laimėti galime tik žaisdami kaip komanda ir iki paskutinių sekundžių. Šis pralaimėjimas įstūmė mus į labai sudėtingą situaciją. Tačiau turime neprarasti tikėjimo, parodyti charakterį ir nugalėti Malagos „Unicaja“ išvykoje.“

„Mums šis rezultatas nėra geras. Mūsų grupėje dabar viskas dar gali apsiversti aukštyn kojomis. Nepataikėme daugybės metimų ir patogių padėčių, o „Lietuvos rytui“ leidome atkovoti per daug kamuolių puolime, taip suteikdami jiems daugybę antrųjų šansų. Mums dar liko vienos rungtynės – kitą savaitę Malagoje – ir mes privalome jas laimėti. Nenustoti kautis – tai mūsų šūkis“, – pridūrė „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Mike'as Batiste'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius