Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Verslininkai Vilniuje atnaujino pusšimtį krepšinio lentų

Daugelyje sostinės miegamųjų rajonų dar sovietmečiu suprojektuotos poilsio zonos, vaikų žaidimo vietos, o daug kur įrengtos ir krepšinio aikštelės ar bent jau stovas su lenta ir lanku. Bėgant laikui, krepšinio inventorius lūžta ir nyksta, o jei remontuojamas, tai tik pačių gyventojų iniciatyva ir lėšomis.
lenta
lenta

Restoranų tinklą valdanti bendrovė „Čili Holdings“ jau penketą metų stengiasi keisti situaciją ir kasmet investuoja į daugiabučių kiemuose esančias krepšinio aikšteles. Per tą laiką įmonė skyrė daugiau kaip 55 tūkst. litų, kad būtų atnaujintos krepšinio lentos bei lankai 50 sostinės vietų.

Vien šiais metais „Čili“ dėka Vilniuje bus atnaujinta 18 krepšinio aikštelių. Pasak bendrovės atstovų, vykdant šią akciją nesitikima jokios komercinės naudos.

„Šiuo atveju investuojame ne tiek į savo įmonės žinomumą, kiek į Lietuvos krepšinio ateitį. Ką gali žinoti, gal šiandien kieme kamuolį mušinėjantis berniukas po kelerių metų jau gins Lietuvos garbę aukščiausio lygio varžybose. Kita vertus prisidedame sprendžiant jaunimo užimtumo problemą“, – sakė UAB „Čili Holdings“ generalinis direktorius Igoris Baikovskis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikina, kad artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas dar labiau didina susidomėjimą krepšiniu. Jis sako kiemuose pastebintis dar gausesnius vaikų būrius, kurie tarpusavyje varžosi mini krepšinio čempionatuose.

„Sveikinu verslininkų indėlį į šalies krepšinio ateitį ir siekį sudaryti sąlygas vaikams sportuoti. Puikiai visi suprantame, kad tuo metu, kai vaikas lieja prakaitą krepšinio aikštelėje, nesvarbu, ar daugiabučio kieme, ar sporto salėje, jam tikrai nekils pagundų užsiimti netinkama veikla. Tvarkingi aikštynai – geriausia prevencija, ištraukiant paauglius iš gatvės“, - mintimis dalinosi M. Balčiūnas.
Vienas LKF vadovų pastebi, kad būtent galimybė kiemuose žaisti krepšinį į sporto aukštumas pastūmėjo ne vieną ir dabartinę šios sporto šakos žvaigždę. „Turbūt daugelio krepšininkų karjera klostėsi panašiai – kiemas, krepšinio mokykla, Lietuvos ir užsienio klubai, o vėliau ir nacionalinė rinktinė“,  – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius