-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 07

Vertinant Eurolygos burtus: Pauliaus Motiejūno, Martyno Purlio, Jono Kazlausko ir Rimo Kurtinaičio komentarai

Ketvirtadienį Barselonoje (Ispanija) ištraukti kito sezono Eurolygos burtai Lietuvos klubų nepradžiugino – tiek Kauno „Žalgirio“, tiek Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovai teigė turėsiantys grumtis su grėsmingais varžovais. Kita vertus, visi sutiko, jog Eurolygoje silpnų varžovų tikėtis neverta.
Jonas Kazlauskas, Rimas Kurtinaitis, Paulius Motiejūnas ir Martynas Purlys.
Jonas Kazlauskas, Rimas Kurtinaitis, Paulius Motiejūnas ir Martynas Purlys. / 15min.lt montažas

„Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas: džiaugiuosi, kad į Kauną atvyks „Panathinaikos“ ir CSKA

Garantuotą vietą Eurolygoje turintį „Žalgirį“ burtai pasiuntė į B grupę – kartu su Eurolygos čempionu Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Maskvos CSKA (Rusija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija), Bambergo „Brose Baskets“ (Vokietija) ir „Zagreb“ (Kroatija).

„Mūsų grupė – labai stipri. Kita vertus, kaip ir kasmet, Eurolygoje silpnų grupių nebūna. Stengsimės parodyti geriausią žaidimą ir rungtynės po rungtynių siekti savo tikslų – pirmiausia patekti į „Top 16“ etapą. CSKA ir „Panathinaikos“ – puikiausi varžovai sudominti sirgalius. Džiaugiuosi, jog jie atvyks į Lietuvą ir žais prieš mūsų nuostabius sirgalius naujojoje arenoje. Parodysime jiems kaip sunku žaisti Kaune“, – žadėjo Paulius Motiejūnas.

CSKA treneris J.Kazlauskas: „Žalgiris“ buria galingą komandą

Kartu su Maskvos CSKA į Kauną kitą sezoną atvyks ir lietuvių desantas – treneris Jonas Kazlauskas ir krepšininkais Ramūnas Šiškauskas, Darjušas Lavrinovičius.

„Ne paslaptis, jog „Panathinaikos“ yra didis klubas – dabartinis Eurolygos čempionas. Skaitydamas spaudą matau, jog galingą komandą buria ir Kauno „Žalgiris“. Taip pat ir „Unicaja“, kuri yra nusivylusi komandos rezultatais pastaruoju metu. Gerai nepažįstu „Zagreb“ klubo, tačiau jeigu jie įveikė „Ciboną“, vadinasi yra stiprūs. „Brose Baskets“ išlaiko vidutinį Eurolygos lygį, o tai jiems leidžia kautis su bet kuria turnyro komanda. Taigi mūsų grupė – stipri ir įdomi. Nemanau, kad reikėtų diskutuoti apie grupės pajėgumą, nes jeigu nori nužygiuoti toli, neturi tikėtis sutikti silpnų priešininkų. Be to, silpnų komandų Eurolygoje nebeliko jau prieš keletą metų“, – burtus vertino  Jonas Kazlauskas.

Artėjančio Eurolygos sezono grupės
A grupė B grupė C grupė D grupė
„Olympiacos“ „Panathinaikos“ „Real“ „Barcelona“
„Caja Laboral“ CSKA „Maccabi“ „Montepaschi“
„Fenerbahce Ulker“ „Unicaja“ „Partizan“ „Unics“
„Bizkaia Basket“ „Žalgiris“ „Anadolu Efes“ „Asseco Prokom“
„Bennet“ „Brose Baskets“ „Armani Jeans“ „Union Olimpija“
SLUC „Zagreb“ Atr. 1 (galbūt „Lietuvos rytas“) Atr. 2

Reguliarusis Eurolygos sezonas prasidės spalio 17 dieną.

„Lietuvos ryto“ direktorius M.Purlys: kiekvienos rungtynės bus tarsi gyvenk arba mirk

Tuo tarpu Vilniaus „Lietuvos rytas“ vietą Eurolygoje dar turės išsikovoti. Lietuvos vicečempionai kartu su dar 15 komandų grumsis atrankoje.

Pirmajame etape „Lietuvos ryto“ lauks Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) barjeras. Vilniaus klubo direktorius Martynas Purlys apie varžovus atsiliepė pagarbiai.

„Budučnost“, kaip ir kiekviena ekipa ir Adrijos lygos, yra labai pavojinga ir pajėgi. Praėjusiame sezone jie pateko į Adrijos lygos finalo ketvertą ir laimėjo Juodkalnijos čempionatą bei taurę. Bus tikrai sunku, bet mes būsime pasiruošę“, – sakė M.Purlys.

Su „Budučnost“ ekipa „Lietuvos rytas“ žais du kartus – namuose ir svečiuose. Sėkmės atveju, Vilniaus klubas su dar 7 komandomis pateks į antrąjį etapą – finalinį aštuonetą. Jo metu, klubai tarpusavyje žais tik kartą, o vienintelis pralaimėjimas taps lemiamu. Bilietus į Eurolygą pelnys tik dvi nepralaimėjusios komandos.

„Atrankos formatas – labai įdomus. Žaisdami panašioje sistemoje prieš trejus metus mes sugebėjome laimėti Europos taurę. Taigi pažįstame formatą finalinis aštuonetas ir būsime jam pasiruošę. Kiekvienos rungtynės bus tarsi gyvenk arba mirk, todėl bus labai įdomu“, – pridūrė M.Purlys.

„Chimki“ treneris R.Kurtinaitis: turime gerus šansus patekti į Eurolygą

Eurolygos atrankoje varžysis ir Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“. Rusijos vicečempionų strategas pažymėjo, jog silpnų varžovų nelaukia, tačiau savo ekipos šansus iškopti į pagrindinį turnyrą vertino palankiai.

„Aš manau, kad Eurolygos atrankoje nėra silpnų komandų. Mūsų laukia naujas sezonas su naujais treneriais, žaidėjais ir šiuo metu dar labai sunku pasakyti, kurios komandos bus stiprios, o kurios silpnos. Žaisti prieš „Turow“ – ne pats blogiausias variantas. Kur kas blogiau būtų jeigu mums tektų
žaisti, pavyzdžiui, su „Galatasaray“. Manau, kad turime gerus šansus patekti į Eurolygą. Būtų lengviau, jei visoje atrankoje žaistume po dvi rungtynes, tačiau taisyklės yra visiems vienodos“, – pasakojo R.Kurtinaitis.

Euroleague.net nuotr./Eurolygos atrankos varžybų formatas.
Euroleague.net nuotr./Eurolygos atrankos varžybų formatas.

Eurolygos atranka šiemet vyks rugsėjo 29 – spalio 2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius