Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 25

Vienas iš Pasvalio ekipos lyderių Rolandas Alijevas: „Konkurentai turi mūsų bijoti“

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšinio komnadoje žaidžiantis Rolandas Alijevas sako, kad jo ekipos tikslas – medaliai. „Surinkta gera komanda, turime daug parako ir noro kažką laimėti“, – laidoje „LKL dienoraštis“ sakė Rolandas Alijevas.
Rolandas Alijevas
Rolandas Alijevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Pastarieji metai jums tokie – tai Lietuva, tai ne Lietuva. Ar keičiasi situacija Lietuvos krepšinio lygoje?

– Šiais metais, gimus antram vaikučiui, su šeima nusprendėme, kad liksiu Lietuvoje ir būsiu šalia. Galbūt nesulaukiau tokio gero pasiūlymo, kad jau būčiau apsisprendęs išvažiuoti, o buvę pasiūlymai manęs netenkino, todėl ir nusprendžiau likti Lietuvoje. Mano karjera banguoja nuo pat jos pradžios, mane vis kažkur neša nežinomybė.

– Ar buvo kitų variantų patekti ne į Pasvalio, o į kitą LKL komandą?

– Domėjosi keli klubai ir per plauką nepriėmiau kitų sprendimų. Šis apsisprendimas buvo labai sunkus, jį priėmiau paskutinėmis sekundėmis ir tuo džiaugiuosi. Pasvalys iškėlė sau didelį tikslą, surinko gerą komandą ir, manau, kad rezultatai tikrai bus.

– Kodėl tas apsisprendimas buvo toks sunkus?

– Niekada nebuvau žaidęs Pasvalyje, kuris kovoja tik LKL ir Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Turėjau priimti geriausią sprendimą. Manau, kad pasirinkau teisingai.

– Kokią pamatėte Pasvalio komandą, atvykęs pirmą dieną į klubą?

– Žinojau, kad bus Artūras Jomantas ir Egidijus Dimša. Kai atvykau, mes buvome keturiese ar penkiese. Pirmą kartą man taip atsitiko, kad pirmosiomis dienomis komandoje buvo tiek mažai žaidėjų. Dabar komanda jau sukomplektuota. Einame gera kryptimi. Viskas yra gerai. 

– Kaip įmanama turėti visavertes treniruotes, kai komandoje tik 4-5 žaidėjai?

– Sunku, visų pirma treneriams, nes jie negali kurti savo žaidimo. Per draugiškas varžybas matėsi, kad darome daug klaidų, nes nesame susižaidę. Dabar jau yra 10 žmonių. Visi profesionalai, tad to laiko daug ir nereikia. 

Kol kas stringame pirmajame kėlinyje. Su „Žalgiriu“ galėjome kovoti, visi ir laukė tos kovos, bet pirmasis kėlinys mus kol kas smukdo.

– O kaip su „Šiauliais“? Jie galingai sužaidė ketvirtojo kėlinio antrąją pusę.

– Tai ne jų stiprybė, o mūsų minusas, kad mes nesužaidėme gynyboje ir praleidome keletą taškų, nors laikėme visas rungtynes savo rankose.

– Jūsų statistika tokia: 7,8 rezultatyvaus perdavimo per rungynes. Kaip įžadėjui – tai solidus rezultatas?

– Daugiau dėmesio skiriu perdavimams, o ne taškams. Noriu, kad komanda žaistų kuo geriau. Kai ateina laikas, kai reikia taškų, bandau prisiimti atsakomybę. Šiuo metu noriu, kad žaistume gražiau. 

– Šeštadienį laukia rungtytės Utenoje su „Juventus“. Kaip bus?

– Kiekvienos varžybos sunkios. bet manau, kad konkurentai turi mūsų bijoti, nes mes esame stipri komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius