Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandoje – dvi jaunimo rinktinių krepšininkės

Iki oficialaus sezono likus kelioms dienoms Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovai baigė burti ekipos sudėtį. Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionės komandą papildė dviem jaunomis ir perspektyviomis krepšininkėmis, kurios kovos ne tik šalies čempionate, tačiau ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre ir Europos taurėje.
Justina Kraujūnaitė ir Daugilė Šarakauskaitė
Justina Kraujūnaitė ir Daugilė Šarakauskaitė / bckibirkstis.lt nuotr.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda po dviejų metų pertraukos susigrąžino Justiną Kraujūnaitę. Devyniolikmetė 174 cm ūgio gynėja pastaruosius du sezonus žaidė kitoje Vilniaus komandoje „Jaunieji talentai“.

„Jaunųjų talentų“ komandoje du sezonus iš eilės žaidė ir dar viena naujokė – Daugilė Šarauskaitė. Šį mėnesį aštuonioliktą gimtadienį atšventusi 195 cm ūgio vidurio puolėja yra viena perspektyviausių savo kartos žaidėjų.

Praėjusiame sezone D.Šarauskaitė sužaidė 27 rungtynes Lietuvos čempionate. Aukštaūgė vidutiniškai per mačą aikštėje praleisdavo po 27 minutes, įmesdavo po 6 taškus, atkovodavo po 7 kamuolius ir blokuodavo po 4 metimus. Praėjusiame sezone, įžaidėjos ir atakuojančios gynėjos pozicijose galinti žaisti J.Kraujūnaitė, šalies čempionate aikštėje pasirodė 28 rungtynėse ir vidutiniškai joje praleisdavo po 27 minutes, pelnydavo 9 taškus, atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo 3 kamuolius.

Šią vasarą J.Kraujūnaitė su Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktine dalyvavo Europos krepšinio čempionato B diviziono turnyre Bulgarijoje, ten užėmė ketvirtą vietą ir neiškovojo bilieto į aukštesnį divizioną. Gynėja, metais vyresnių merginų čempionate, sužaidė 9 rungtynes, aikštėje praleisdavo po 16 minučių, rinkdavo po 4 taškus, atkovodavo 3 kamuolius ir atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus.

D.Šarauskaitė šią vasarą rungtyniavo Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktinėje. Lietuvės užėmė tik 13-ą vietą, tačiau vidurio puolėja buvo viena naudingiausių savo komandos žaidėjų. Ji sužaidė 9 rungtynes, vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 29 minutes, įmesdavo po 9 taškus, atkovodavo 10 kamuolių ir blokuodavo po 4 metimus.

D.Šarauskaitė praėjusiame sezone dominavo ir Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje. Iš Šiaulių kilusi vidurio puolėja vilkėjo Vilniaus krepšinio mokyklos aprangą ir per mačą rinko po 13 taškų, atkovodavo po 17 kamuolių ir blokuodavo po 5 varžovių metimus. Krepšininkė buvo įtrauka į geriausių sezono žaidėjų penketuką bei buvo apdovanota kaip naudingiausia jaunių (1996-1997 metų gimimo) čempionato žaidėja ir kaip daugiausiai blokų visoje lygoje atlikusi krepšininkė.

2011-2012 metų sezone J.Kraujūnaitė jau vilkėjo „Kibirkšties-VIČI“ komandos aprangą. Tiesa, tada jos vaidmuo buvo daugiau epizodinis, nes didesnį dėmesį krepšininkė skyrė Vilniaus krepšinio mokyklai ir Moksleivių krepšinio lygos čempionatams. Prieš dvejus metus gynėja Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynėse aikštėje pasirodė 3 kartus ir įmetė 3 taškus. Tą sezoną Vilniaus komanda šalies pirmenybėse iškovojo sidabro medalius, o taurės varžybose užėmė antrąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius