Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Vilniečių dirigentui – naudingiausio spalio mėnesio Eurolygos žaidėjo titulas

Naudingiausiu Eurolygos spalio mėnesio krepšininku buvo išrinktas Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius iš Serbijos Bojanas Popovičius. 26 metų Lietuvos čempionų atakų dirigentui toks prizas atitenko už pergalingą komandos startą ir pavydėtiną individualią statistiką.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ žaidžia pirmąsias naujojo Eurolygos sezono rungtynes namie su Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkais.
B.Popovičius kol kas yra daugiausia rezultatyvių perdavimų komandos draugams kiekvieneriose Eurolygos rungtynėse atliekantis krepšininkas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Per pirmąsias dvi šio sezono Eurolygos varžybas B.Popovičius vidutiniškai surinkdavo 11 taškų ir atlikdavo net 9,5 rezultatyvaus perdavimo komandos draugams. Pagal pastarąjį rodiklį Europos vicečempionas kol kas yra nepralenkimas visoje lygoje.

Be to, įžaidėjas kiekvieneriose rungtynėse sugriebdavo 3 ir perimdavo 2 kamuolius, taip surinkdamas vidutiniškai 17,5 naudingumo balų.

„Lietuvos rytas“ spalį laimėjo abejas žaistas rungtynes – namie su Stambulo „Efes Pilsen“ ir išvykoje su Orleano „Entente“.

Būtent puikus komandos startas tikriausiai ir lėmė, kad naudingiausio spalio mėnesio prizas atiteko B.Popovičiui, o ne įspūdingai sezoną pradėjusiam Madrido „Real“ aukštaūgiui Darjušui Lavrinovičiui. Pastarasis per pirmąsias dvi rungtynes vidutiniškai rinkdavo net 40 naudingumo balų ir pagal šį rodiklį kol kas tvirtai pirmauja visoje lygoje.

Tačiau Eurolygos atstovai ne kartą yra pabrėžę, jog skiriant prizą naudingiausiam mėnesio žaidėjui įtakos turi ne tik individualus pasirodymas, bet ir komandos sėkmė. Priešingai nei „Lietuvos rytas“, „Real“ klubas Eurolygos sezone stratavo pergale ir pralaimėjimu.

Pranešama, jog naudingiausio mėnesio žaidėjo prizas B.Popovičiui bus įteiktas per artimiausias „Lietuvos ryto“ rungtynes Vilniuje, lapkričio 12 d., su Belgrado „Partizan“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius