Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 16

Vilniuje rezervinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė treniruojasi be NCAA žaidėjų

Pirmadienį į pirmąją treniruotę Vilniuje susirinkto 13 krepšininkų, pakviestų į Lietuvos vyrų krepšinio rezervinę rinktinę. Jos pagrindu kitąmet bus sudaryta šalies studentų rinktinė, be to, patikrinti kandidatai į pagrindinę rinktinę.
Rezervinės Lieutuvos krepšinio rinktinės treniruotė
Rezervinės Lieutuvos krepšinio rinktinės treniruotė

„Laiko pasirengimui ir treniruotėms turime nedaug, todėl pagrindinis dėmesys stovyklos metu bus skiriamas krepšiniui. Per tas kelias treniruotes turime susidėlioti pagrindinius dalykus, žinoti, kur bėgti, ką daryti. Bet yra daug žaidėjų, kurie rungtyniavo kartu praėjusią vasarą, tad manau, kad pasirengsime labai greitai“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rezervinės rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Treneris sakė, kad gerai žino visus žaidėjus, kurie pakviesti į rinktinę, yra juos matęs, žino, kokius rezultatus demonstravo praėjusį sezoną.

„Gaila tik, kad negalėjo atvykti niekas iš JAV, NCAA lygos. Nes rezervinės rinktinės vienas pagrindinių tikslų yra pamatyti, kaip per metus patobulėjo tie išvykę jauni krepšininkai. Apie tuos, kurie rungtyniauja Europoje, viską žinome“, – sakė D.Adomaitis.

Rezervinėje komandoje yra keli kandidatai ir į pagrindinę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Tačiau pagrindinis rezervinės rinktinės uždavinys – parengti pagrindą studentų rinktinei, kuri kitais metais dalyvaus Universiadoje Pietų Korėjoje.

Po treniruočių stovyklos Vilniuje rezervinė rinktinė išvyks į Slovėniją, kur sužais porą draugiškų rungtynių. Vėliau grįš į Lietuvą ir treniruosis bei žais Druskininkuose.

2014 m. Lietuvos vyrų krepšinio rezervinė rinktinė: Šarūnas Vasiliauskas (Sopoto „Trefl“), Paulius Dambrauskas (Alytaus „Dzūkija“), Žygimantas Janavičius (Prienų „TonyBet“), Vytenis Čižauskas, Artūras Gudaitis, Tauras Jogėla, Mindaugas Kupšas (visi Kauno „Žalgiris“), Adas Juškevičius (Brėmenhaveno „Eisbaren“), Rokas Giedraitis („Šiauliai“), Edgaras Ulanovas (Klaipėdos „Neptūnas“), Gediminas Orelikas, Eimantas Bendžius (abu Vilniaus „Lietuvos rytas“), Evaldas Kairys (Pasvalio „Pieno žvaigždės“).

Rinktinės treneris Dainius Adomaitis

Treneris Arvydas Gronskis

Treneris Vaidas Pauliukėnas

Pasirengimo planas:

Birželio 16 – birželio 20 d. Treniruočių stovykla Vilniuje

Birželio 20 – birželio 25 d. Treniruočių stovykla Slovėnijoje

Birželio 26 – birželio 30 d. Treniruočių stovykla Druskininkuose

Draugiškos rungtynės:

Birželio 22 d. Lietuva (B) – Slovėnija (B) Slovėnija

Birželio 24 d. Lietuva (B) – Slovėnija (B) Slovėnija

Birželio 29 d. Lietuva (B) – Lietuva (U20) Druskininkai

Birželio 30 d. Lietuva (B) – Lietuva (U20) Druskininkai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius