-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10

Virginijus Šeškus: „Labai svarbu gerai pataikyti, nes varžovai individualiai stipresni“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (3/1) krepšininkai trečiadienio vakare Izraelyje Europos taurės rungtynėse žais su Jeruzalės „Hapoel“ (1/3) komanda ir sieks pirmąjį varžybų ratą baigti E grupės viršuje. Vilniečių treneris Virginijus Šeškus prieš mačą sakė, kad, nepaisant „Hapoel“ pralaimėjimų, su šia komanda žaisti reikės labai susikaupus ir stengtis kuo geriau pataikyti.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Ką galėtumėte pasakyti apie „Hapoel“?

– Nepaisant to, kad jie turi tik vieną pergalę, tai stipri komanda. Pastarosiose rungtynėse Izraelyje jie nugalėjo „Maccabi“ 30 taškų. Tai reiškia, kad tai yra komanda, kuri gali žaisti ir su ja rungtyniauti reikia susikaupus nuo pat pradžių.

Labai daug ir vėl priklausys nuo mūsų pataikymo, nes „Hapoel“ žaidėjai vienas prieš vieną ir vėl bus už mus geresni, stipresni fiziškai. Turime tai kompensuoti kitais dalykais – užsivedimu, noru laimėti.

– Kodėl tada jiems taip nesiseka Europos taurėje?

– Kiek žiūrėjau, jie vis pralaimi labai mažu skirtumu. „Krasnyj Oktiabr“ gal tašku pralaimėjo, „Banvit“ irgi panašiai, vis pabaigoje kažko pritrūksta. Aš manau, kad tai ir su sėkme susiję, tiesiog gal jiems nesisekė.

– Kokias galėtumėte išskirti „Hapoel“ silpnąsias vietas?

– Manau, kad šiek tiek šlubuoja gynyba. Nors gintis jie stengiasi aktyviai, tačiau protingai žaidžiant tikrai galima mesti laisvam. Žinoma, net ir mesdamas laisvas dar turi pataikyti. Labai daug ir vėl priklausys nuo mūsų pataikymo, nes „Hapoel“ žaidėjai vienas prieš vieną ir vėl bus už mus geresni, stipresni fiziškai. Turime tai kompensuoti kitais dalykais, pirmiausia užsivedimu, noru laimėti.

– „Hapoel“ neturi stiprios priekinės linijos. Galbūt tai bus „Lietuvos ryto“ pranašumas?

– Manau, kad ne. Jų „trečiasis“ numeris (Donta Smithas, – red. past.) yra ganėtinai aukštas, gerai sudėtas, stambus. Tai rezultatyvus žaidėjas, dažnai rungtyniauja „apačioje“. Visada mums reikia daug galvoti, kaip gintis vienas prieš vieną. Ne visada tai pavyksta, tačiau po truputį žaidimas gerėja, vyrai vis geriau susižaidžia.

Manau, kad kiekvienam žaidėjui per sezoną būna ir pakilimų, ir nuosmukių. Manau, kad ir toks G.Orelikas neišvengs duobelių, nors dabar žaidžia labai gerai.

– Rungtynėse su „Banvit“ abu „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjai gavo po penkias pražangas, dabar dar nebus Mike'o Mooserio. Kaip spręsite šią problemą?

– Tai ir su „Banvit“ jo beveik nebuvo, pirštas jau buvo lūžęs. Rizikuodami sutarėme, kad jis išeis trims minutėms ir leis pailsėti Gediminui Orelikui. Bandysime Artūrą Valeiką stumti į sunkiojo krašto poziciją. Laukia sunkios dvi savaitės – M.Mooserio nebus, o rungtynių daug.

– Kelios pastarosios rungtynės Kirilui Natiažkai buvo sėkmingos. Jis jau gali daugiau laiko rungtyniauti ir Europos taurėje?

– Žinoma, tikimės, kad jis galės žaisti ilgiau ir būti naudingas. Kad ir kiek jis laiko būna aikštėje, yra gerai, Antanas Kavaliauskas gali pailsėti. Viskas yra tikrai neblogai, nauja komanda, aštuoni naujokai, žaidžiame kartu tik pusantro mėnesio, tačiau viskas jau gerėja, eina į priekį.

– Minėjote, kad labai svarbu pataikymas. Nepasigendate svaresnio Martyno Gecevičiaus indėlio?

– Kiekvienam žaidėjui per sezoną būna ir pakilimų, ir nuosmukių. Manau, kad ir G.Orelikas neišvengs duobelių, nors dabar žaidžia labai gerai. Martynas sezono pradžioje žaidė gerai, bet gal aš jį truputį per daug nuvarginau.

– Būtų gerai po pirmo rato išlikti pirmoje grupės vietoje?

– Žinoma, kad būtų gerai. Norėtųsi pergalių ir Jeruzalėje, ir Belgrade, tačiau nebūtų blogai laimėti ir vienerias iš šių dviejų rungtynių. Antrajame rate turėsime tris mačus namuose, tad bent viena pergalė iš šių dviejų mačų būtų neblogai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius