Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Į finalą neprasimušė ir kelialapio į Eurolygos atranką neužsitikrino: „Lietuvos rytas“ iškrito iš VTB lygos

Pirmadienio vakaras buvo lemtingas Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai. Vilniečiai namuose ketvirtosiose VTB lygos pusfinalio serijos rungtynėse nusileido „Nižnij Novgorod“ komandai ir pralaimėjo seriją 1:3.
Steponas Babrauskas
Steponas Babrauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Nižnij Novgorod“ 78:84 (16:26, 16:19, 23:14, 23:25)

Vilniečiai prastai pradėjo rungtynes ir turėjo dešimties taškų deficitą po pirmojo kėlinio. Antrajame jį pavyko sumažinti, o prieš paskutinį ketvirtį komandas skyrė tik keturi taškai. Nepaisant to, rungtynių pabaigą solidžiau sužaidė svečiai, kurie ir pateko į VTB lygos finalą.

Po šio pralaimėjimo Vilniaus komanda galės pagaliau pradėti LKL seriją dėl trečiosios vietos čempionate su Prienų „Tonybet“ ekipa.

Darius Songaila pralaimėtojams pelnė net 21 tašką ir atkovojo du kamuolius. Steponas Babrauskas pridėjo 16 taškų. Juanas Palaciosas surinko 11 taškų ir atkovojo penkis kamuolius.

Nugalėtojams Tayloras Rochestie surinko 20 taškų, 16 taškų pridėjo Semionas Antonovas. 

Sėkmingai peržengtas pusfinalio barjeras „Lietuvos rytui” būtų reiškęs bilietą į Eurolygos atranką nepriklausomai nuo Jungtinės lygos finalo serijos baigties.

„Lietuvos rytas“: Darius Songaila (7/11 dvitaškiai) 21, Steponas Babrauskas (4/6 dvitaškiai) 16, Juanas Palaciosas 11, Gediminas Orelikas 8, Omaras Cookas (7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.) 7, Renaldas Seibutis (0/6 dvitaškiai), Zabianas Dowdellas ir Stevanas Jelovacas po 4, Martynas Gecevičius 2, Tautvydas Lydeka 1.

„Nižnij Novgorod“: Tayloras Rochestie 20, Semionas Antonovas (4/6 tritaškiai) 16, Pavelas Korobkovas 13, Petras Gubanovas 11, Vadimas Paninas 10.

Rungtynių eiga:

Vilniaus komanda rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Omaras Cookas, Martynas Gecevičius, Gediminas Orelikas, Darius Songaila ir Juanas Palaciosas.

Pirmasis taškų sąskaitą atidarė O.Cookas. Vėliau visą naštą ant savo pečių puolime nešė D.Songaila – aukštaūgis pelnė 6 taškus iš eilės, tačiau jo vieno pastangų išlaikyti persvarai neužteko. Įvairiapusiškiau bei agresyviau rungtyniavę svečiai laimėjo atkarpą 10:0 ir pabėgo į priekį (17:8). Žaidimą puolime suaktyvino komandos kapitonas Steponas Babrauskas ir M.Gecevičius, tačiau Rusijos klubas toliau diktavo sąlygas. Po pirmojo kėlinio „Lietuvos rytas“ atsilikinėjo 16:26.

Antrąjį ketvirtį aikštės šeimininkai pradėjo sėkmingiau nei pirmąjį – po atkarpos 7:3 skirtumas buvo sumažėjęs iki 6 taškų (23:29), tačiau vėliau vilniečiai vėl pateko į duobę, o tuo pasinaudoję svečiai susigrąžino iniciatyvą (39:27). Likus žaisti 3 minutes aikštėje su apsauginiais akiniais pasirodė po skausmingos traumos pasveikęs Renaldas Seibutis. G.Oreliko ir D.Songailos taiklių metimų dėka „Lietuvos rytas“ pamėgino priartėti, tačiau „Nižnij Novgorod“ atlaikė sostinės klubo šturmą – įpusėjus mačui vilniečiai atsilikinėjo 32:45.

Po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ į aikštę sugrįžo su dviguba energija – vilniečiai tiek puolime, tiek gynyboje rungtyniavo užtikrinčiau ir sėkmingiau, o po S.Babrausko, J.Palacioso ir G.Oreliko metimų deficitas ištirpo iki 4 taškų (43:47). Sunkiai pasiektą aikštės šeimininkų rezultatą vos per dvi atakas nubraukė dukart iš toli pataikę svečiai, kurie susigrąžino dviženklį pranašumą (53:43). Po minutės pertraukėlės „Lietuvos rytas“ tęsė pradėtą darbą – surakino varžovus geležine gynyba ir po truputį artėjo varžovų link (49:53). „Nižnij Novgorod“ atotrūkį padidino P.Gubanovas, tačiau lyderio vaidmens ėmęsis D.Songaila pelnė 4 taškus paeiliui ir po ilgos pertraukos išlygino rezultatą (55:55). Vis dėlto kėlinio pabaiga palankiau susiklostė Rusijos klubui, kuriam pavyko padidinti atotrūkį – 59:55.

Ketvirtajame kėlinyje Žemutinio Naugardo komanda bandė atitrūkti (61:56), tačiau susikaupę rungtyniavę D.Adomaičio auklėtiniai ne tik pasivijo varžovus, bet ir pirmą kartą nuo 4-osios rungtynių minutės išsiveržė į priekį (63:61). Kelis svarbius metimus pataikiusiems svečiams buvo pavykę trumpam perimti iniciatyvą (69:65), tačiau pražangas provokavęs ir nuo baudų metimų linijos neklydęs D.Songaila atstatė pusiausvyrą (69:69). Lemiamu momentu „Nižnij Novgorod“ gretose šaltakraujiškai rungtyniavo S.Antonovas ir T.Rochestie (76:72). Taškai „Lietuvos rytui“ buvo reikalingi kaip oras – atakų rezultatyviai užbaigti nepavykdavo, tačiau neleistinai sustabdyti R.Seibutis ir S.Babrauskas lygino rezultatą (76:76). Vilniaus klubo duobkasio darbo kaip ir trečiose serijos rungtynėse ėmėsi T.Rochestie, likus 32 sekundėms smeigęs skaudų tritaškį (79:76). Vėliau vilniečiai dar mėgino kabintis į pergalę stabdydami varžovus pražangomis, tačiau svečiai baudų metimus realizavo taikliai (82:76). Visas sostinės krepšininkų viltis panaikino O.Cookui skirta nesportinė pražanga – finalinė sirena skelbė Rusijos ekipos pergalę 84:78.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius