Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 24

VTB lygos generolas ir prezidento Vladimiro Putino patikėtinis Sergejus Ivanovas: „Jei ne VTB – „Neptūno“ nebūtų Eurolygoje“

Antradienį Maskvos Kremliuje VTB Jungtinės lygos bosas ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Ivanovas surengė spaudos konferenciją, kurioje pakalbėjo apie ateinantį VTB lygos sezoną ir galimus pasikeitimus. „Dėl sunkios situacijos Ukrainos viduje, šios šalies komandos ateinančiame sezone tikrai nežais“, – komentavo iš VTB lygos prezidento posto trauktis ketinantis S.Ivanovas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo administracijos vadovas Sergejus Ivanovas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo administracijos vadovas Sergejus Ivanovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rusijos prezidento V.Putino draugas ir daugelį aukščiausių postų šios valstybės valdžios struktūrose užėmęs generolo laipsnį turintis S.Ivanovas sakė, kad lygoje neliks „Doneck“ ir Mariupolio „Azovmaš“ ekipų.

„Dėl sunkios politinės situacijos šių komandų tikrai nebus lygoje“ – kalbėjo nuo 2008-ųjų VTB lygai vadovaujantis S.Ivanovas.

Jis taip pat pranešė, kad kitame sezone nežais ir Sankt Peterburgo „Spartak“ klubas – jis neturi pinigų surinkti ir išlaikyti komandą. Tačiau S.Ivanovas šiandien susirinkusią Rusijos žiniasklaidą pradžiugino, kad lyga turi penkių klubų prašymus priimti į turnyrą ir jau trys komandos buvo patikrintos dėl jų patikimumo.

„Vieną galiu pasakyti, kad naujame VTB lygos sezone žais komanda iš Helsinkio. Ji turi gerą ir didelę areną. Apie kitas komandas dar nekalbėsiu – dar reikia apsispręsti, ar jos tinka lygai“ – konstatavo prezidento V.Putino administracijos vadovas.

S.Ivanovas nesakė, ar tarp tų trijų patikrintų komandų yra klubai iš Lietuvos, tačiau pašnekėjo apie mūsų valstybės krepšinio komandą – Klaipėdos „Neptūną“.

„Kitą sezoną Eurolygoje be Maskvos CSKA ir Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ komandų žais ir „Neptūnas“. Jei jie prieš trejus metus nebūtų pasiprašę į VTB, nebūtų padidinę savo biudžeto, iškart nepradėję bendradarbiauti su sirgaliais, jų, greičiausiai, Eurolygos turnyre tikrai nebūtų“, – nuomonę apie „Neptūną“ Kremliuje dėstė S.Ivanovas.

Kalbėdamas apie ekipas, kurios nustebino šiame sezone, jis paminėjo ir klaipėdiečių klubą.

„Kitą sezoną Eurolygoje, be Maskvos CSKA ir Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ komandų, žais ir lietuvių „Neptūnas“. Jei jie prieš trejus metus nebūtų pasiprašę į VTB, nebūtų ir padidinę savo biudžeto, iškart nepradėję bendradarbiauti su sirgaliais, „Neptūno“, greičiausiai, Eurolygos turnyre tikrai nebūtų“, – nuomonę apie „Neptūną“ ir VTB indėlį į šio klubo progresą Kremliuje dėstė S.Ivanovas.

Kitą sezoną Jungtinėje lygoje neatsisako žaisti ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda. Kalbėta, kad paraiškas gali pateikti ir „Šiauliai“ ir Prienų „TonyBet“ ekipos.

VTB lygos prezidentas pareiškė, kad turi itin daug darbo ir norėtų perduoti savo postą naujam žmogui. Užkulisiuose S.Ivanovas jau garsiai įvardijo posto perėmėjo pavardę – Sergejus Kuščenka.

Pastaruoju metu S.Kuščenka dirba vykdančiuoju direktoriumi Rusijos biatlono federacijoje, nuo 1995 iki 2002 metų vadovavo Permės „Ural Gerat“ krepšinio ekipai, nuo 2002-ųjų iki 2009 metų buvo Rusijos krepšinio čempiono Maskvos CSKA klubo direktoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius