-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 16

Vytenis Lipkevičius: „Sieksiu įsitvirtinti ir tapti „Žalgirio“ ramsčiu“

Kauno „Žalgirio“ ekipos naujokas Vytenis Lipkevičius prie komandos prisijungė turėdamas vieną tikslą – užsitarnauti trenerio pasitikėjimą ir vietą aikštėje.
Vytenis Lipkevičius
Vytenis Lipkevičius / A.Pliadžio nuotr.

Apie žaidimą Lietuvos čempionų ekipoje 22-ejų gynėjas svajojo nuo vaikystės. Krepšinio pradmenų V.Lipkevičius mokėsi „Žalgirio“ – A.Sabonio krepšinio mokykloje, vėliau rungtyniavo „Žalgirio“ dublerių komandoje.

„Visa, kas susiję su krepšiniu sukosi aplink „Žalgirį“. Mano tikslas buvo žaisti pagrindinėje komandoje, dabar, kai jis išsipildė, bandysiu čia įsitvirtinti. Žinoma, nėra lengva, jaučiasi lygių skirtumas, bet po truputį viskas eina į priekį“, – kalbėjo V. Lipkevičius.

Praėjusį sezoną su Prienų „Rūdupio“ komanda pasidabinęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medaliais šiuos metus 22-ejų gynėjas pradėjo Kauno „Baltų“ komandoje. Vis dėlto, vos prasidėjus sezonui talentingą krepšininką pagriebė „Žalgiris“.

Beveik tris mėnesius Lietuvos čempionų ekipai atstovaujantis V.Lipkevičius džiaugiasi kasdien įgyjama patirtimi.

„Treniruojuosi su aukštesnio lygio žaidėjais ir įgaunu daug patirties. Dar reikia laiko užsitarnauti trenerio pasitikėjimą, bet tikiu, kad pavyks tai padaryti, o tada ir žaidybinis laikas turėtų padidėti. Viskas bus gerai, juk reikia optimistiškai žiūrėti“, – sakė krepšininkas.

Jaunasis krepšininkas pamažu užsitarnauja ir „Žalgirio“ trenerio Aleksandro Trifunovičiaus pasitikėjimą. Ketvirtadienį pergalingame mače (82:68) prieš Bambergo „Brose Baskets“ pasirodė startiniame penkete. Tiesa, per 8 minutes – savo vidurkį – taškų nepelnė.

Iš viso šio sezono Eurolygoje V.Lipkevičius žaidė 6 mačus, bet per juos nepelnė nė taško, į krepšį iš viso mesdamas vos tris kartus.

LKL čempionate krepšininkas žaidžia panašiai – vidutiniškai po 9 minutes, bet pelno po 3,7 taško.

Aukštus tikslus savo karjeroje keliantis gynėjas neslepia, kad tobulinti dar turi ką.

„Manau, kad mano stiprioji pusė yra gynyba. Bet dar reikia prisitaikyti prie aukštesnio lygio ritmo. Čia visai kitas greitis. Labiausiai tobulinti, ko gero, reiktų metimą. Nesiskundžiu tuo, bet norėtųsi, kad jis būtų stabilus“, – svarstė V.Lipkevičius.

„Mano lūkesčiai patys didžiausi. Sieksiu įsitvirtinti ir tapti komandos ramsčiu, o pavyks ar ne – žiūrėsim, bet tikslai visada turi būti aukščiausi“, – šypsojosi krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius