-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 25

Ž.Ilgauskas: „Futbolą mėgau labiau nei krepšinį“

Žydrūnas Ilgauskas – profesionalus krepšininkas, tačiaqu žaidėją itin domina ir futbolas. Šią vasarą aukštaūgis persikėlė rungtyniauti į Majamio „Heat“ komandą. Šio miesto spauda džiaugiasi, kad į Floridos valstiją atvyko ne tik puikus žaidėjas, bet ir vienas didžiausių Anglijos futbolo giganto „Manchester United“ klubo sirgalių pasaulyje.
Ž.Ilgausko aistra – futbolas
Ž.Ilgausko aistra – futbolas / „Scanpix“ nuotr.

Už Mančesterio ekipą serga nuo vaikystės

Garsiąją Mančesterio komandą Didžiuoju Z (Big Z – ang.) pravardžiuojamas vidurio puolėjas palaiko nuo pat vaikystės. Mėgstamiausi aukštaūgio žaidėjai – Ericas Cantona, Paulas Scholesas, Roy Keane‘as, Ryanas Giggsas, Wayne‘as Rooney ir Davidas Beckhamas.

 D.Beckhamo garbei pavadino šunį

Itin didelė garbė Ž.Ilgausko namuose teko D.Beckhamui. Veteranas garsiojo saugo garbei Beckhamu pavadino savo 5 metų niufaudlenų veislės šunį. „Bet mano šuo geriau atrodo, jis yra gražesnis už futbolininką“, – pastebėjus krepšininko augintinio sąsajas su futbolo žvaigžde juokavo Ž.Ilgauskas.

Jaudinosi dėl W.Rooney ateities

Pastaruoju metu Ž.Ilgauską jo palaikoma ekipa privertė sunerimti. Sklido kalbos, kad dėl nesutarimų su vyriausiuoju treneriu klubą gali palikti lietuvio dievinamas puolėjas W.Rooney. Vis dėlto galiausiai abiem pusėms pavyko susitarti ir futbolininkas pratęsė sutartį su „United“ ekipa. „Aš mėgstu W.Rooney žaidimą. Labai džiaugiuosi, kad jis lieka komandoje“, – situaciją įvertino vidurio puolėjas.

Anksčiau futbolą mėgo labiau nei krepšinį

Ž.Ilgauskas užsiminė, kad vaikystėje futbolas jam darė kur kas didesnį įspūdį už krepšinį. Didysis Z lankė futbolo treniruotes, tačiau vėliau pradėjo sparčiau augti ir turėjo žaisti vartininko pozicijoje. Toks vaidmuo sportininko netenkino.

„Aš žaidžiau geriau nei dauguma kitų vaikų, tačiau vėliau pradėjau sparčiai augti ir turėjau stoti į vartus, man tai nepatiko, – ankstyvos jaunystės dienas prisiminė krepšininkas. – Tuomet jau buvau pradėjęs žaisti krepšinį, todėl iš futbolo pasitraukiau, tačiau iki šiol išlikau didis šios sporto šakos aistruolis.“

Susidomėjimas futbolu JAV išaugo

Ž.Ilgauskas teigė, kad pavydi ir žavisi futbolo žaidėjų greičiu bei ištverme. Vidurio puolėjas labai džiaugėsi turėjęs galimybę gyvai stebėti 2006 metų planetos pirmenybes Vokietijoje. Tuo tarpu šiemet vykusio pasaulio čempionato Pietų Afrikoje kovas kaunietis stebėjo įvairiose Niujorko kavinėse.

„Niujorke pasaulio čempionatu susidomėjimas buvo itin didelis. Vykstant rungtynėms laisvą vietą bare buvo rasti itin sunku, – pasakojo Ž.Ilgauskas. – Kai aš pirmą sykį atvykau į šią šalį, futbolu nieks nesidomėjo, dabar kone kiekvienas jaunuolis kuo puikiausiai žino, kas yra Leonelis Messi ar Christiano Ronaldo.“

Ž.Ilgauskas į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) atvyko 1996 metais. Krepšininkas nusprendė prisiminti 1998 metų pasaulio pirmenybes Prancūzijoje. „Klivlande futbolo tuomet niekas nesidomėjo, norėdamas sužinoti apie čempionato eigą turėjau ieškoti informacijos internete, skambinti į namus Lietuvoje. Dabar viskas pasikeitė, informacijos pilna, daugybė transliacijų“, – džiaugėsi aukštaūgis.

Futbolas sudomino ir vieną iš vaikų

Futbolo užsiima ir vienas iš Ž.Ilgausko įsūnių. Vyresnįjį iš berniukų, kuriuos prieš keletą metų Ž.Ilgauskas su amerikiete žmona Jeniffer įsivaikino Lietuvoje, ne tik mėgsta futbolą, bet ir rungtyniauja mokyklos komandoje.

Deja, ši sporto šaka per daug nežavi kito krepšinio žvaigždės įsūnio. Šis propaguoja kovos menus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius