-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 24

„Žalgirį“ išmainė į „Arsenal“

Dešimtis bendrovių Ukrainoje ir Europoje valdantis Ukrainos milijardierius Igoris Kolomoiskis nusprendė ne investuoti į legendinį Lietuvos krepšinio klubą, o įsigijo Kijevo futbolo komandą. Potencialus Kauno "Žalgirio" rėmėjas, „Privat Group“ finansinės imperijos vadovas apsisprendė išgelbėti ne Lietuvos krepšinio ekipą, o Kijevo „Arsenal“ futbolo klubą, skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.
/ 15min/Eriko Ovčarenko nuotr.

I.Kolomoiskis ketvirtadienį kartu su Kijevo meru Leonydu Černoveckiu už simbolinę vieną griviną iš verslininko Vadimo Rabinovičiaus perėmė bankrutuojančią „Arsenal“ komandą.

„Kalbos apie galimą milijardieriaus paramą žalgiriečiams pradėjo rimti sausio pradžioje, o jau sausio 11-ąją pasigirdo šnekų, kad I.Kolomoiskis pirks ne „Žalgirį“, o „Arsenal“. Vargu ar po šio pirkinio lietuviai galėtų tikėtis teigiamo atsakymo į pagalbos prašymą. Yra žinių, kad kauniečiai išbraukti iš visų I.Kolomoiskio verslo planų“, – dėstė vienas dienraščio „Obozrevatel“ redaktorių Anatolijus Javorskis.

Vegetuojantį ir tris mėnesius be pinigų sėdintį „Arsenal“ nusipirkęs I.Kolomoiskis iškart pateko į keblią padėtį, pažadėjęs į ekipą investuoti solidžią sumą.

Ukrainos futbolo federacija (UFF) nežino, kaip pasielgti su ekipa – išmesti ją iš aukščiausiosios lygos pirmenybių ar palikti. Mat milijardierius yra Dniepropetrovsko „Dniepro“ klubo savininkas, remia Kijevo „Dylamo“ ir Kryvyj Rogoo „Krivbas“ futbolininkus. Pagal UFF nuostatus, čempionate negali žaisti dvi vieno savininko ekipos.

Vakar pasirodė žinių, kad dėl šios priežasties I.Kolomoiskis sutiko būti ne savininku, o tik dalininku. Pagrindinį komandos akcijų paketą – 51 proc. valdys Kijevo meras L.Černoveckis, o verslininkas oficialiai įsigis tik 30 proc. „Arsenal“ akcijų, rašo „Lietuvos rytas“.

„Ši istorija bus narpliojama dar ilgai. Patirtis rodo, kad nebaigus vieno darbo nesiimama kito. Tad vargu ar „Žalgiris“ dabar aktualus I.Kolomoiskiui. Na, nebent žalgiriečiai staigiai vyktų į Kijevą ir ten bandytų įrodyti savo tiesas verslininkui artimiems žmonėms. Dniepropetrovske apie Kauno ekipą tikrai niekas jau nebešneka“, – sakė „utro.ua“ žurnalistas Dmitrijus Poletajevas.

Buvo teigiama, kad I.Kolomoiskis į garsiausią Lietuvos krepšinio komandą ketina investuoti 2-5 milijonus JAV dolerių. Pirmadienį pasirodė neoficialių pranešimų, kad derybos arba nutrūko, arba atsidūrė aklavietėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius