Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 23

„Žalgirio“ arenos aplinkos sutvarkymas kainuos papildomus 7 mln. litų

Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dalyvavo Seimo Jaunimo ir sporto komisijos posėdyje, kuriame atsakė į klausimus apie „Žalgirio" arenos eigą, skelbiama Kauno savivaldybės pranešime spaudai.
Žalgirio arena
Žalgirio arena / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

A.Kupčinskas Seimo narius patikino, kad „Žalgirio„ arena bus užbaigta iki gegužės 1 dienos, o po mėnesio joje jau galės vykti krepšinio varžybos. Statybininkų teigimu, arenoje šiuo metu atlikta 85 proc. statybos darbų. Dar gali prireikti 2-3 savaičių kol bus sutvarkyti visi dokumentai, surinkti visi parašai ir objektas bus priduotas.

Kauno meras informavo, kad arenos aplinkos sutvarkymui savivaldybė turės skelbti dar vieną konkursą ir ieškoti naujo rangovo. Šie darbai kainuos apie 7 mln. litų. Anot A. Kupčinsko, jei nekils kliūčių dėl teisinių procedūrų, arenos aplinka turėtų būti sutvarkyta liepos mėnesį.

Tiek Kauno meras, tiek Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius pažymėjo, kad arenų statybas stabdo teisiniai apribojimai, dėl kurių savivaldybės negali avansu pervesti lėšų rangovams.

„Didžiausia problema yra rangovo apyvartinės lėšos. Savivaldybė turi laisvų pinigų, bet negalime avansu mokėti už daugelį darbų. Dabar negalime pervesti pinigų net ir už tą įrangą, kuri jau nupirkta, bet dar nėra sumontuota“, – pažymėjo Kauno meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius